Pont pentru o masă pe caniculă: salată mexicană cu fasole roşie şi porumb fiert
Cauţi o reţetă foarte simplă de salată dietetică, dar săţioasă? Această salată mexicană ar putea fi exact ce ai nevoie, mai ales pe caniculă, când nu vrei să deschizi cuptorul ori aragazul.
Această salsa delicioasă și aromată de fasole roşie și porumb este întotdeauna preferata tuturor. Poate fi şi o garnitură la un preparat din carne de pasăre sau peşte, eventual la un grătar, cu toate că este săţioasă.
Când este prea cald pentru a găti ceva, o salată este şi o variantă sănătoasă, ușoară și rapidă. Dressingul celei pe care ţi-o propunem este, de asemenea, ușor și acidulat. Condimentele nu sunt prea puternice, doar un praf de chilli pe care îl poţi evita, dacă doreşti, prin urmare, și copiii se pot bucura de acest preparat simplu.
Ingrediente pentru patru porţii
Pentru salată:
200 g fasole roșie fiartă
200 g porumb fiert
50 g măsline verzi feliate
1 ardei roșu
1 ceapă roșie
5-6 frunze salată verde
Pentru dressing:
50 ml oțet de mere
30 ml ulei de floarea-soarelui
1 praf de chilli
sare
Vezi și: Reţetă rapidă. Salată de bulgur
Cum să faci salată mexicană
Dacă folosești legume din conservă, le scurgi și le treci pe sub un jet de apă rece.
Amesteci fasolea roșie cu porumbul. Adaugi ceapa și ardeiul tocate, frunzele de salată rupte și măslinele feliate.
Te-ar mai putea interesa: La ce să fii atent când găteşti carne de pui! Mâncarea gustoasă se poate transforma într-una periculoasă
Combini oțetul cu uleiul, adaugi chilli și sare, după gust. Torni dressingul peste salată și amesteci.
FOTO: Shutterstock