Pont pentru o masă pe caniculă: salată mexicană cu fasole roşie şi porumb fiert

Cauţi o reţetă foarte simplă de salată dietetică, dar săţioasă? Această salată mexicană ar putea fi exact ce ai nevoie, mai ales pe caniculă, când nu vrei să deschizi cuptorul ori aragazul.

image

Această salsa delicioasă și aromată de fasole roşie și porumb este întotdeauna preferata tuturor. Poate fi şi o garnitură la un preparat din carne de pasăre sau peşte, eventual la un grătar, cu toate că este săţioasă.

Când este prea cald pentru a găti ceva, o salată este şi o variantă sănătoasă, ușoară și rapidă. Dressingul celei pe care ţi-o propunem este, de asemenea, ușor și acidulat. Condimentele nu sunt prea puternice, doar un praf de chilli pe care îl poţi evita, dacă doreşti, prin urmare, și copiii se pot bucura de acest preparat simplu.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru salată:

200 g fasole roșie fiartă

200 g porumb fiert

50 g măsline verzi feliate

1 ardei roșu

1 ceapă roșie

5-6 frunze salată verde

Pentru dressing:

50 ml oțet de mere

30 ml ulei de floarea-soarelui

1 praf de chilli

sare

Vezi și: Reţetă rapidă. Salată de bulgur

Cum să faci salată mexicană

Dacă folosești legume din conservă, le scurgi și le treci pe sub un jet de apă rece.

Amesteci fasolea roșie cu porumbul. Adaugi ceapa și ardeiul tocate, frunzele de salată rupte și măslinele feliate. 

Te-ar mai putea interesa: La ce să fii atent când găteşti carne de pui! Mâncarea gustoasă se poate transforma într-una periculoasă

Combini oțetul cu uleiul, adaugi chilli și sare, după gust. Torni dressingul peste salată și amesteci.

FOTO: Shutterstock