Fructe și legume pe care să nu le depozitezi niciodată împreună în frigider

Unele combinații de fructe și legume pot fi delicioase, însă nu fac și echipă bună în frigider. Evită să le depozitezi împreună și salvează-ți alimentele preferate! 

image

Depozitarea fructelor și legumelor în frigider le ajută să fie proaspete, însă poate ai observat că anumite alimente se strică, de obicei, la câteva zile după ce le-ai pus în ladă. De ce? Explicația este simplă: unele alimente pot fi dăunătoare pentru altele, iar motivele le descoperi în rândurile ce urmează. 

Mere și morcovi 

Anumite fructe și legume degajă mirosuri ce pot fi absorbite de alte alimente. Este și cazul mirosului de mere ce poate fi absorbit, cu ușurință, de morcovi. Din acest motiv, specialistul în nutriție, Taylor Wallance, îți sugerează să le depozitezi separat. De altfel și varza, smochinele și ceapa pot să absoarbă mirosul de măr. „Cu cât produsele proaspete sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai multe șanse ca mirosurile să se amestece‟, a spus specialistul, pentru „Reader's Digest‟. 

Avocado și castraveți 

Fac echipă bună în salată, însă nu și în frigider! Evită să pui în aceeași ladă avocado și castraveți, deoarece avocado tinde să producă o cantitate mare de etilenă, ceea ce va favoriza deteriorarea castraveților! Cel mai bine depozitezi avocado lângă mere, roșii, pepene galbe, pere și piersici, iar castraveții lângă salatele verzi. 

Citește și: Alimente care sunt mai gustoase toamna și beneficiile lor. Adaugă în farfurie porția de sănătate! 

Roșii și banane 

Atât roșiile și bananele produc etilenă, de aceea, își ele continuă procesul de coacere chiar și după ce au fost culese. Dacă le vei depozita împreună, cantitățile mari de etilenă pe care roșiile și bananele le produc pot duce la o coacere accelerată, de aceea este bine să le pui în rafturi separate pentru a te bucura cât mai mult timp de aceste alimente. 

Ciuperci și ceapă verde 

La fel cum se întâmplă în cazul morcovilor, ciupercile absorb foarte bine mirosurile, așa că dacă le vei depozita lângă ceapa verde, acestea vor începe să preia din aroma ușoară de ceapă. În final, ambele alimente nu vor mai avea gustul dorit. Cel mai bine păstrezi ciupercile în recipietul lor original de carton sau într-o pungă de hârtie. 

Sursă foto: Shutterstock