Alimente pe care le poți consuma fără griji. Au puține calorii, nu te îngrașă

Dacă plănuiești să îți schimbi dieta și să urmezi un regim scăzut în calorii, iată care sunt alimentele pe care le poți adăuga în meniul tău! Sunt delicioase, au foarte puține calorii și îmbunătățesc starea generală de sănătate! 

image

O dietă potrivită trebuie să conțină alimente sănătoase și bogate în calorii cum ar fi ouăle, nucile, semințele și avocado, însă asocierea lor cu fructe și legume sărace în calorii fac mesele mai sățioase și delicioase. În plus, înlocuirea alimentelor calorice cu cele care conțin mai puține calorii promovează scăderea în greutate și îmbunătățește starea generală de sănătate. Iată care sunt acestea!

  • Merele sunt hrănitoare și foarte sățioase. Un măr, de aproximativ 100 de grame, are doar 62 de calorii, în plus este bogat în substanțe nutritive precum fibre, vitamina C, potasiu și antioxidanți. 
  • Sfecla este o sursă bună de substanțe nutritive, însă pe cât de multe nutrimente conține, pe atât de săracă în calorii este. De pildă, 1 cană de sfeclă fiartă oferă doar 74 de calorii. 
  • Varza este o legumă cruciferă care se poate consuma crudă, fiartă sau murată. Indiferent de modul în care este preparată, varza conține puține calorii și este recomandată în curele de slăbit. 
  • Morcovii sunt dulci, crocanți și foarte hrănitori. De asemenea, sunt bogați în substanțe nutritive importante pentru vederea sănătoasă și pentru funcția imunitară. Mai mult de atât, 122 de grame de morcovi conțin doar 50 de calorii. 
  • Conopida - În ultimii ani, conopida a devenit populară ca înlocuitor pentru legumelele sau cerealele cu conținut ridicat de carbohidrați. Asta pe bună dreptate! Pentru că o singură cană de conopidă gătită oferă doar 40 de calorii. 
  • Castraveții sunt legume răcoritoare cu un conțin scăzut de calorii și pot fi consumați în diverse salate. Castraveții conțin în mare parte apă și au foarte puține calorii. Mai exact, o jumătate de cană cu castraveți are doar 8 calorii. 
  • De ce să consumi grepfrut? Este bogat în substanțe nutritive, care promovează sănătatea inimii și a creierului. Mai mult decât atât, 123 de grame de grepfrut conțin doar 37 de calorii. 

Adaugă aceste alimente în meniul tău de zi cu zi și, cu siguranță, nu vei regreta! 

Sursă foto: Shutterstock