Fructele care te ajută să adormi mai repede și să te odihnești corespunzător

Somnul este esențial pentru protejarea stării generale de sănătate și pentru buna dispoziție. Când insomniile îți dau târcoale, consumă aceste fructe, care te vor ajuta să adormi mai repede! 

image

Fructele, pe cât de gustoase sunt, pe atât de multe calități nutritive au. Unele te ajută să pierzi kilogramele în plus, altele îți oferă energie, iar altele au potențialul de a-ți îmbunătăți somnul. 

Vezi și: Un nou trend pe TikTok. Bandă adezivă pentru un somn mai bun. Cât de sigur e? 

Nutriționistul Amy Shapiro, de la cabinetul Real Nutrition, din New York, spune care sunt fructele potrivite pentru un somn odihnitor. Dar, mai întâi, ea demontează mitul conform căruia nu este bine să consumi fructe seara. Conform nutriționistului: „Fructele reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți, de fibre, vitamine și minerale. Să mănânci fructe seara nu este rău, cât timp le consumi cu limită”, a spus ea pentru „Well and Good”.

Amy Shapiro îți recomandă să fii atent la mărimea porțiilor, iar pentru început să consumi un singur fruct după cină, ca să observi dacă te confrunți sau nu cu probleme digestive.

Nu în ultimul rând, Shapiro recomandă consumul de fructe cu cel puțin 30 de minute înainte de ora de culcare și, desigur, spune că este bine să eviți să bei multe lichide și cinele generoase cu cel puțin trei ore înainte de somn. 

Citește și: Cum să adormi mai repede când te simți stresat? Încearcă „Metoda Militarului”! 

Cinci fructe care luptă cu insomniile 

  1. Cireșele amare - Fie că le consumi ca atare sau le pui într-un pahar cu apă, cireșele amare te vor ajuta să adormi mai repede. „Cireșele combat insomnia datorită nutrienților lor, precum potasiu și melatonină”, spune Shapiro. „Ambii nutrienți relaxează mușchii și promovează un somn mai bun și profund”, continuă specialistul în nutriție. 
  2. Ananas - Acest fruct tropical conține mai multă melatonină, care ajută la inducerea somnului, decât cireșele. Cele spuse de nutriționist sunt confirmate și de către un studiu realizat în anul 2013 pe câțiva voluntari sănătoși, care au consumat zilnic ananas și au avut o creștere de 226% a nivelului de melatonină. 
  3. Bananele, când nu sunt prea coapte, sunt ideale pentru a fi consumate seara, după cină, deoarece aceste fructe conțin potasiu, care ajută la relaxarea mușchilor. „Conțin și serotonină, care este un precursor al melatoninei și te ajută să adormi”, spune specialistul. Bananele conțin, de asemenea, triptofan, un aminoacid care favorizează odihna. 
  4. Portocalele ajută la creșterea melatoninei în organism. În plus, aceste fructe gustoase conțin vitamina B, care ajută la gestionarea stresului și la sinteza serotoninei și dopaminei, toate contribuind la un somn mai bun;
  5. Kiwi conține serotonină, care relaxează corpul și te ajută să adormi. În plus, nutriționistul punctează că acest fruct ajută și la buna funcționare a digestiei în timpul nopții: „Kiwi reprezintă o sursă excelentă de mulți nutrienți, inclusiv vitamina K, vitamina C, acid folic, potasiu și oligominerale, care susțin digestia”, mărturisește Amy Shapiro. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg