Top 4 iPhone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie

Telefoanele Smart se numesc astfel cu un motiv: sunt „deștepte”. Este important de știut, însă faptul că potențialul dispozitivului crește proporțional cu capacitatea deținătorului de a manevra și utiliza aparatul.

image

Dacă vrei și tu să te bucuri în totalitate de beneficiile aduse de telefonul tău, citește mai departe pentru a afla trei trei dintre secretele iPhone-ului tău.

Tips and tricks pentru dispozitivul tău:

1.     Încărcare rapidă într-un timp scurt

Nu este nimic mai frustrant decât să te lase bateria la telefon când îți e lumea mai dragă, în special dacă timpul și locația nu îți permit să pui pauză activității tale pentru toată durata de încărcare a telefonului. Pentru a accelera viteza de încărcare, activează modul ”Avion” al dispozitivului și bucură-te de baterie 100% repede și ușor.

            DE REȚINUT: Activarea modului ”Avion” funcționează prin estomparea activității de background a telefonului tău (semnal rețea, localizare, notificări, etc.) Asta înseamnă că apelurile și activitatea online a dispozitivului vor fi inaccesibile.

2.     Temporizator pentru muzică

Ți s-a întâmplat vreodată să asculți muzică seara și să adormi cu căștile în urechi? Ți-ai dori să poți închide ochii liniștit, fără grija consumului de baterie? Ei bine, acum poți face acest lucru, chiar din telefon. Nu e nevoie de un intermediar extern, doar accesează aplicația pentru Ceas. deschide iconița pentru Temporizator iar apoi secțiunea Când se termină cronometrul. Dați scroll până la capătul listei implicite și selectați Opriți redarea. Ultimul pas este să finalizați procesul prin salvarea modificărilor, apăsând dreapta sus sau pe butonul Salvează. Acum poți să te bucuri liniștit de muzică, fără a avea grija aceștia după ce adormi!

3.     Flash în loc de sunet pentru notificări

Dacă te-ai săturat de notificările sonore deranjante, află că poți schimba setările telefonului tău astfel încât să nu mai trebuiască să suporți acel sunet insuportabil. Pur și simplu vizitează ecranul Accesibilitate din meniul de Setări al telefonului tău, dă click pe Audio/Video și selectează opțiunea de Flash LED pentru notificări.

4.     Nu mai ai memorie în telefon? Nicio problemă

Un truc pentru a elibera spațiu în telefonul tău este să golești memoria RAM. Dacă ești fericitul posesor al unui iPhone 14, disponibil pe Altex.ro, atunci vei ști că acesta este extrem de apreciat pentru performantele sale capacități în materie de stocare și, cel mai probabil, nu vei avea de-a face cu această problemă. Dacă, însă, te identifici cu această nevoie de memorie, iată ce trebuie să faci pentru a-ți elibera datele stocate în RAM.

Pentru utilizatorii unui dispozitiv iPhone fără buton de Acasă:

·       Din meniul Accesibilitate, dă click pe Touch iar mai apoi pe Atingere Asistată (Assistative Touch)

·       Următorul pas e să apeși pe meniul apărut pe ecran și să selectezi opțiunea de buton Acasă

·       Cel de-al treilea pas este să îți deblochezi telefonul. Acum că ai făcut asta, tot ce trebuie să faci e să utilizezi în mod consecutiv butonul de + volum și cel de – volum, urmate de apăsarea butonului de blocare până când un nou meniu se va deschide pe ecran.

DE REȚINUT: procedeul aferent acestui pas poate diferi în funcție de modelul telefonului tău.

·       Odată ce noul meniu s-a deschis, țineți apăsat pe butonul de Acasă (fizic, dacă există, sau din opțiunea de Assertive Touch)

Astfel, în patru pași simpli, memoria RAM a telefonul a fost curățată iar tu te vei bucura de un spațiu de stocare mărit.

În concluzie, fiecare telefon prezintă mici secrete care, odată știute, îți vor face viața mai ușoară.

Sursă foto: Pexels.com