Cum să blochezi mesajele de tip SPAM pe care le primești pe telefon

Mesajele de tip SPAM care promit reduceri la anumite produse, dobânzi mai mici la ratele de la bancă sau alte servicii gratis sunt destul de enervante. Pentru a scăpa de aceste mesaje, există câteva strategii la care poți apela. Descoperă-le aici! 

image

Atacul mesajelor de tip SPAM are un singur scop: să îți ia banii. Te întrebi cum au făcut comercianții rost de numărul tău de telefon? Este foarte simplu! Dacă numărul tău de telefon este făcut public pe rețelele de socializare, vei fi ținta campaniilor de marketing, deoarece site-urile (precum Facebook sau Twitter) pot furniza agențiilor de publicitate datele tale.

De asemenea, companiile au păstrat numărul tău de telefon când te-ai înscris la un anumit concurs, când ai răspuns la un sondaj sau când ți-ai făcut un nou card de fidelitate. Oricare ar fi motivul, oprirea acestui fenomen depinde doar de tine!

Citește și: Ce simplu poți să descoperi cine te sună cu număr necunoscut! 

Așa blochezi mesajele de tip SPAM

Poți scăpa de aceste mesaje prin următoarele modalități:

1. Pune „STOP‟ 

Multe companii le oferă șansa clienților să renunțe la primirea mesajelor. Fie le poți răspunde la mesaj cu textul „STOP‟, fie poți accesa site-ul lor pentru a te dezabona de la reclame și oferte. 

2. Blochează numerele de telefon

O altă strategie este să blochezi numerele de telefon de pe care primești mesaje. Instrucțiunile pot varia în funcție de producătorul telefonului tău, în funcție de model și de sistemul de operare. 

Dacă sistemul de operare al telefonului tău este iOS, deschide mesajul SPAM pe care l-ai primit, atinge numărul expeditorului și accesează pictograma „informații (i)‟. În această fereastră, ai posibilitatea să blochezi numărul de telefon. 

Pe Android, deschide Setările, accesează „Blocare numere‟ și alege sau introdu manual numărul de telefon pe care dorești să îl blochezi. 

Vezi și: Motivul pentru care bateria telefonului tău se descarcă mult prea repede 

3. Filtrează mesajele 

Poți să scapi de mesajele de tip SPAM de pe telefon și prin filtrarea lor direct din setările telefonului. Cum o faci? Accesează setările telefonului și intră la mesaje. Mai jos, o să găsești opțiunea „Filtrează mesajele necunoscute‟. Activează opțiunea și nu o să mai primești mesaje de la numere pe care nu le cunoști! 

Dacă folosești sistemul de operare Android, deschide setările telefonului și activează opțiunea ID Apelant &SPAM.

4. Obține ajutor suplimentar

Există mai multe aplicații care te pot ajuta în acest sens. Două dintre aplicațiile populare sunt Nomorobo și RoboKiller, ambele disponibile atât pe iOS, cât și pe Andoid. Amândouă necesită un abonament lunar, însă sunt eficiente în blocarea și filtrarea mesajelor de tip SPAM.

Sursă foto: Shutterstock