Trucuri de gătit virale pe TikTok care îţi pot uşura treaba în bucătărie

Prin intermediul reţelelor sociale, ca TikTok, se pot împărtăşi o mulţime de trucuri care ţi-ar putea simplifica treburile casnice, inclusiv pe cele din bucătărie.

image

Reţeaua socială şi aplicaţia TikTok este cunoscută pentru popularizarea celor mai noi tendințe de înfrumusețare, dar şi pentru expunerea a nenumărate ponturi care pot uşura viaţa de zi cu zi. Utilizatorii au dezvoltat un apetit crescut pentru sfaturi și trucuri de gătit. Testează-le şi tu pe cele mai vizionate!

Poţi mărunţi şi cu foarfeca

Foarfeca de bucătărie poate înlocui foarte bine cuţitul când vrei să mărunţeşti verdeţurile, salatele, ceapa şi usturoiul verde. De obicei, foarfeca e de ajutor în deschiderea pachetelor, dar utilizatorul testkitchen o foloseşte pentru a scăpa de grăsimea în exces a bucăţilor de carne, pentru a tăia în bucăţi mai mici carnea feliată, fructele uscate, ciupercile, fasolea verde şi pentru a îndepărta excesul de aluat pentru tarte după întinderea foii în formă.

Aşa tai roşiile mai uşor!

Dacă în mod obişnuit tai roşiile mai mici pe jumătate una câte una, utilizatorul pierre.le.chef aşază mai multe pe un tocător, le acoperă cu un capac de caserolă şi le înjumătăţeşte cu un cuţit.

Citește și: Secrete de gătit inteligent, pe care bucătarii n-ar vrea să le știi

Un cuţit fără zimţi va îngreuna lucrul, de aceea este indicat să iei unul zimţat. Va fi nevoie să apeşi puţin şi să tai repede, altfel va fi dificil să menţii roşiile pe poziţie.

Cum să nu mai lăcrimezi în timp ce tai ceapă

Un alt utilizator TikTok, cerealeatingghost, a împărtășit urmăritorilor săi un truc pentru a scăpa de lăcrimarea şi usturimile cauzate de mărunţirea cepei. Un prosop de bucătărie umezit poate absorbi substanțele chimice care provoacă lăcrimarea înainte ca acestea să ajungă la nivelul ochilor. Vezi dacă funcţionează şi la tine!

Opăreşti rapid spanacul cu apa în care au fiert pastele

Te-ai decis să prepari paste cu spanac şi te gândeşti să le pregăteşti separat? Ai putea scurge apa în care ai fiert pastele peste spanacul proaspăt pentru a-l opări imediat. În loc să amesteci spanacul proaspăt în paste și să aștepți să se gătească, utilizatorul healthykel propune să pui spanacul într-o strecurătoare și să scurgi pastele peste el. Cu acest truc a atras peste 1,1 milioane de vizualizări.

Metodă să tai rapid ceapa uscată

Pentru a tăia o ceapă în bucăți mici, perfect uniforme de fiecare dată, poţi aplica metoda bucătarului Alma Regalado de pe TikTok. Într-un clip vizionat de peste 14,7 milioane de ori, utilizatoarea chefalmafernanda demonstrează cum se face.

Vezi și: Cea mai simplă lasagna cu vinete. Reţeta lui Jamie Oliver

Mai întâi, tai partea de sus a cepei, apoi ceapa întreagă în jumătate. După decojire, iei una dintre jumătăţi şi o tai în felii subţiri, pe lăţime şi pe verticală, lăsând capătul întreg. Apoi, o tai de două-trei ori pe orizontală. Nu mai rămâne de s-o mărunţeşti, tăind pe lungime. Vei obţine cubulețe de aproximativ aceeași dimensiune.

FOTO: Shutterstock