Ce greșeli frecvente fac proprietarii de câini. Stai departe de ele!

Dacă tocmai ai achiziționat un câine, pentru bunăstarea și sănătatea animalului tău de companie, este important să știi care sunt cele mai frecvente greșeli pe care unii proprietari de câini le fac. Evită-le pe cât posibil, iar relația cu animalul tău de companie va fi minunată! 

image

Chiar și cei mai conștiincioși proprietari de animale de companie pot face uneori greșeli, fără să își dea seama. De altfel, alții preferă să ignoră anumite recomadări, pe care le consideră „nesemnificative‟, fără să țină cont că acestea pot fi esențiale pentru sănătatea și bunăstarea animalului lor. 

Nu le oferă recompense

La fel ca oamenii, câinii iubesc să fie recompensați. Recompensele contribuie la bunăstarea lor și oferă un plus relației voastre. Pentru unii, simplul joc cu mingea poate fi cel mai bun lucru pe care i-l poți oferi. În timp ce alții, se mulțumesc cu o sesiune de masaj. 

Nu aleg corespunzător produsele de curățare

Îngrijirea animalului tău este esențială, însă trebuie să ții cont că unele produse de îngrijire, cum ar fi înălbitorul sau cele care conțin amoniac, pot fi periculoase pentru câini. Dacă ții la sănătatea animalului tău de companie, citește cu mare atenție eticheta produselor pe care le folosești! 

îi hrănesc din propria farfurie

Obișnuiești să îi oferi câinelui produse alimentare din farfuria proprie? Acest obicei este riscant, deoarece animalul tău de companie poate să înghită un produs dăunător.

De asemenea, când vine vorba de hrănirea câinelui, supraalimentarea poate avea consecințe negative. 

Citește și: Alimente pe care nu trebuie să i le dai niciodată animalului tău de companie 

Alte greșeli des întâlnite:

Neactualizarea documentelor legale. Este foarte important să actualizezi informațiile care identifică legal animalul de companie, cum ar fi datele microcipului. Acest lucru facilitatează căutarea în caz de pierdere.  

Oprirea din lătrat. Oprirea lătratului excesiv al câinelui poate avea uneori efectul opus. Câinele poate să considere că te joci cu el și ar putea lătra mai tare.

Uită de periajul dinților. Unii proprietari preferă să le ofere câinilor gustări dentare, în loc să îi spele pe dinți. Aceste gustări țin tartrul la distanță, însă nu înlocuiesc periajul.  

Fără plimbări zilnice? Câinii au nevoie să se bucure zilnic, de plimbări în aer liber. Nu le neglija! 

Vezi și: Cât timp este indicat să îți lași câinele singur în casă? Sigur nu știai

Prea multe flori. Multe plante și flori pot fi toxice pentru câini, de aceea, înainte să achiziționezi noi plante, este bine să te asiguri că vor sta cât mai departe de animalul tău de companie. 

Sursă foto: Shutterstock