Hygge în 3 paşi: cum să ai constant o stare de bine

Conceptul danez hygge a fost inspiraţie pentru multe din cărţile şi articolele scrise în ultimii ani, datorită popularităţii rapid câștigate. Acesta înseamnă, pe scurt, o stare generală de bine, redată de cele mai simple lucruri din viaţa noastră.

image

Faptul că Danemarca se află constant în topul celor mai fericite ţări din lume nu mai este un secret pentru nimeni. Astfel, era o chestiune de timp până când cineva să îşi dorească să înţeleagă motivul. Se pare că hygge este cel mai uşor mod de a face asta şi, din fericire, acest concept poate fi adoptat de oricine.

Pentru fiecare dintre noi fericirea poate însemna altceva. Este greu să te simţi mereu fericit, dar poţi avea o stare generală de bine, să te simţi bine cu tine şi să fii mulţumit de tot ceea ce ai, fără a lăsa ca lipsurile să eclipseze toate acestea. Aşadar, iată câteva modalităţi simple de a include hygge în viaţa ta:

1.  Crează-ţi acasă o atmosferă cât mai relaxantă

Casa ta este locul care trebuie să te încarce cu energie pozitivă, indiferent că locuieşti în chirie, ori că tocmai te uitai ofertele cu apartamente de vanzare in Iasi, pentru a-ţi achiziţiona propria locuință într-un oraș cu numeroase oportunități.

Deoarece relaxarea este cheia unei stări generale de bine, aici este primul punct căruia trebuie să-i acorzi atenţie. Nu este nevoie să faci cheltuieli semnificative (dacă nu îţi doreşti acest lucru), ci te poţi folosi de mici trucuri:

-       Foloseşte lumină caldă în camerele unde petreci timp relaxându-te, cum ar fi livingul şi dormitorul.

Nu lăsa să treacă nicio zi fără a te bucura de lumina caldă şi mireasma unei lumânări parfumate. Adaugă în apropierea patului, a canapelei ori a biroului o instalaţie cu lumină caldă. Impactul vizual este un stimul important pentru minte, aşa că lumina poate fi un aliat de nădejde în crearea atmosferei relaxante din casa ta.

-       Alege textile colorate şi moi pentru întreaga casă. Atunci când foloseşti o cuvertură sau feţe pentru

pernele canapelei în culori deschise, calde, acestea îţi creează o senzaţie de „moale şi confortabil”. O lenjerie de pat din in sau din bumbac organic de culoare bej sau crem te va ajuta să te relaxezi din primele clipe în care te bagi în pat.

2.  Surprinde-ţi papilele gustative cu băutura preferată

Deși hygge-ul poate fi experimentat pe tot parcursul anului, este cel mai des asociat cu anotimpul rece. Nu este nimic mai confortabil decât să te bucuri de o ceașcă de cacao fierbinte, un ceai, ori o cafea, în timp ce te ghemuiești pe canapea sau stai pe fotoliul preferat. Chiar şi aşa, noi credem că poţi avea acelaşi sentiment sorbind și dintr-o limonadă făcută cu lămâi proaspete.

Mai exact, creierul tău va avea acel stimul indiferent de băutura pe care o vei consuma, atât timp cât aceasta este printre preferatele tale. Secretul este ca băutura consumată să te facă să te simţi ca şi cum ai fi în unul din locurile tale preferate, nu doar să-ţi potolească setea. 

3.  Petrece timp de calitate cu oamenii tăi dragi

Dacă primele două idei pot fi puse în practică şi solo, ei bine, a treia constă în petrecerea timpului împreună cu oamenii dragi. Ştim că ai o viaţă agitată, iar timpul liber este din ce în ce mai puţin, dar asta nu este un motiv de izolare. Ori de câte ori ai ocazia sau simți nevoia, nu ezita să-l petreci împreună cu familia şi prietenii.

Nu trebuie musai să fie un eveniment special sau o escapadă de câteva zile. Poate fi vorba despre o cină la tine acasă cu cei dragi sau chiar un prânz cu jumătatea ta la bistro-ul preferat. 

Nu uita că esenţa acestui concept constă în aprecierea micilor plăceri ale vieţii şi capacitatea de a te bucura de fiecare lucru, aparent mărunt, din viaţa ta. Aprecierea frecventă a tuturor clipelor frumoase îţi va educa creierul să producă endorfine în mod constant, creându-ţi astfel acea stare generală de bine numită şi hygge.

Sursa foto: Shutterstock