Cum îţi păstrezi motivaţia de a face mişcare

1 64995 original jpg jpeg

După o zi obositoare de muncă, e de înţeles că numai de sport nu mai ai chef. Timpul nu-ţi este un aliat pe măsură, simţi că şi pentru a te mişca prin casă consumi prea multă energie.

Iată cum poţi să scapi de aceste scuze şi să-ţi pui organismul la treabă.

Fă-ţi un program

După o perioadă de timp în care ai făcut sport,este normal ca la un moment dat să te simţi plictisită când vine vorba să practici un sport. Scade curiozitatea şi aştepţi cu nerăbdare rezultatele exerciţiilor fizice. Ce e de făcut? În primul rând,să-ţi faci un program în care să-ţi sublieniezi ora de făcut mişcare cu o cariocă fluorescentă. Planificarea orei de sport presupune să o incluzi într-un proiect general de repunere în formă. Acest lucru înseamnă că deja te-ai „autorizat” să ai grijă de corpul tău,deci un prim pas către a te motiva să mergi la sală. Semnezi în acest caz un fel de contract cu tine însăţi,un contract de schimbare a proastelor obiceiuri de femeie sedentară.

Execută mişcările cu stricteţe

Chiar şi când ţi-ai găsit energia necesară să mergi la sală,te loveşti de o problemă destul de importantă. Te mişti cu greu şi în reluare,încerci să „fentezi” anumite mişcări şi să faci lucrurile de faţadă. E de înţeles că la început ţi-a venit greu să te mişti şi să te acomodezi cu atmosfera din sală sau din jur. Însă pe măsură ce timpul trece,începe să apeşi pe butonul de viteză şi să încerci să-ţi dai drumul. Fixează-ţi un număr de mişcări pe care trebuie să le faci şi stabileşte-ţi mereu o dificultate mai mare faţă de ultima oară când ai făcut sport.

Nu te epuiza

Sportul îţi face bine din două puncte de vedere:pe de o parte,te ajută să ai un organism puternic şi rezistent,iar pe de altă parte este ca o gură de aer proaspăt pentru psihic. Însă nu trebuie să-l practici în exces sau să te epuizezi atunci când îl faci,pentru că rişti să strici balanţa dintre cele două părţi. Dimpotrivă,pentru psihic,încearcă să asezonezi atmosfera cu nişte muzică relaxantă şi din punct de vedere fizic fă mişcări fără a te rănii.

Când reiei activitatea

A trecut mai mult de o lună de când n-ai mai pus piciorul în sala de sport. Te simţi anchilozată,ţi-e tare lene şi te năpădesc toate amintirile neplăcute despre orele de sport de la şcoală:ştiai tu că n-ai fost sportivă şi că nici n-ai să fii. Personalizează-ţi antrenamentul ţinând cont de capacităţile şi de nevoile tale. Alegându-le pe cele potrivite cu aşteptările tale,vei învăţa să te cunoşti şi să ai încredere în tine.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg