Renunţarea la fumat duce la creşterea în greutate cu până la 10 kg

1 70491 original jpg jpeg

Cei care decid să renunţe la fumat se confruntă cu o nouă problemă: creşterea în greutate de 5 până la 10 kilograme, conform unui studiu britanic.

Când renunţă la ţigări,fumătorii au tendinţa de a mânca mai mult. După cum arată rezultatele studiului,între 35 şi 38% dintre fumători se îngraşă mai puţin de 5 kilograme,în timp ce între 29 şi 34% se îngraşă între 5 şi 10 kilograme,în primul an în care renunţă la fumat.

De asemenea,cercetările au demonstrat că acest lucru se întâmplă indiferent dacă persoana în cauză urmează un tratament de renunţare la fumat,precum plasturi cu nicotină sau nu. În plus,britanicii demonstrează că fumătorii sunt predispuşi la îngrăşare chiar şi după trei luni de la renunţarea la fumat.

“Unul dintre cele mai întâlnite simptome ale renunţării la fumat este creşterea apetitului,care poate duce la mâncatul în exces sau luarea de gustări regulate. De asemenea,studiile au demonstrat că nicotina care se găseşte în ţigări duce la accelerarea metabolismului,astfel că renunţarea la fumat poate duce la scăderea ratei acestuia”,afirmă specialiştii.

Cu toate acestea,exerciţiile fizice regulate pot preveni creşterea în greutate pentru cei care renunţă la fumat sau se gândesc să facă acest pas,fiind binecunoscut faptul că exerciţiile şi o dietă sănătoasă pot conduce la scăderea dorinţei de a fuma.