10 semne că ai un organism sănătos. Dacă le bifezi, înseamnă că ești o persoană norocoasă!

Corpul nostru ne oferă indicii în mod constant despre sănătatea noastră, iar pentru a nu ne confrunta cu probleme, tot ce trebuie să facem este să ținem cont de ele. Iată câțiva indicatori fudamentali ai unei stări de sănătate bune! 

image

O stare bună de sănătate înseamnă mai mult decât absența bolii. Ea include o combinație armonioasă de sănătate fizică, mentală și socială. Așadar, dacă bifezi condițiile de mai jos, te poți considera o persoană norocoasă! 

Citește și acest articol: Orele perfecte pentru mers la culcare pentru a slăbi și a elimina problemele cardiace 

Semne care îți arată că ești sănătos!

Iată câteva aspecte importante ale unei vieți sănătoase și calitative! 

  1. Nivel constant de energie - Să ai o energie bună pe tot parcursul zilei nu înseamnă doar că ai dormit suficient. Acest semn îți arată și că organismul tău metabolizează eficient alimentele pe care le consumi și le transformă în energie. 
  2. Digestie regulată - Dacă ai scaune regulate, de cel puțin o dată pe zi, înseamnă că sistemul tău digestiv descompune eficient alimentele pe care le consumi, absoarbe nutrienții și elimină reziduurile, așa cum este normal. 
  3. Piele frumoasă, hidratată - Pielea este cel mai mare organ al tău și o fereastră a sănătății tale interne. O piele frumoasă, hidratată, fără uscăciune și lipsită de erupții, sugerează că ai o dietă echilibrată, că organismul tău elimină eficient toxinele și că gestionează stresul. 
  4. Greutate stabilă - Dacă numărul kilogramelor pe care le ai este constant și în limitele normale ale sănătății, înseamnă că dieta și rutina de exerciții fizice sunt echilibrate. 
  5. Păr și unghii puternice - Dacă părul și unghiile tale cresc într-un ritm constant și dacă sunt puternice, înseamnă că organismul tău primește nutrienții de care are nevoie. În schimb, unghiile fragile și căderea părului pot fi semne ale deficiențelor nutriționale sau ale stresului. 
  6. Ai o rutină de somn - În timpul somnului, corpul se repară și regenerează, iar dacă adormi la o oră potrivită, te trezești la aceeași oră, energic și pregătit pentru o nouă zi, acestea sunt semne că rutina ta de somn este una sănătoasă.  
  7. Apetit sănătos - Să ai un apetit sănătos înseamnă să simți senzația de foame, să te oprești din mâncat când ești sătul și să ai o dietă echilibrată, bogată în alimente sănătoase. Mâncatul în exces sau lipsa poftei de mâncare  ar putea indica dezechilibre hormonale sau suferință emoțională.
  8. Activitate fizică regulată - Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc sănătatea inimii, starea de spirit și susțin starea generală de sănătate, iar dacă îți respecți programul de sport, înseamnă că nivelul de rezistență al corpului tău este în limite sănătoase. 
  9. Un nivel bun de concentrare - Sănătatea mintală este la fel de importantă precum cea fizică, iar dacă nu ai probleme de concentrare, acesta este un semn că te hrănești bine, dormi corespunzător și știi cum să gestionezi stresul. 
  10. Ești o persoană pozitivă - Perspectiva optimistă te ajută să depășești încercările și se reflectă inclusiv în starea ta de sănătate.   

Sursă foto: Shutterstock