Mituri despre sănătatea femeilor demontate de un medic. În ce să nu te încrezi!

De-a lungul timpului, au circulat numeroase credințe false despre corpul femeii și sănătatea ei. De aceea, un specialist în medicină demontează o parte dintre miturile populare! 

image

În cartea „All in Her Head: The Truth and Lies Early Medicine Teach us about Women’s Bodies and Why It Matters Today‟, Elizabeth Comen, de profesie medic oncolog, a povestit despre felul în care credințele false influențează negativ stilul de viață al femeilor și încredrerea în sine: „Multe femei se simt jenate sau le este rușine de felul în care arată corpul lor sau de felul în care se simt. Aceste probleme provin din poveștile care li s-au spus și din cultura pe care o moștenesc.‟

Astfel, specialistul în medicină le încurajează pe femei să se documenteze în ceea ce privește sănătatea lor și să nu mai creadă în miturile apărute de-a lungul vremurilor. Iată o parte dintre informațiile pe care doctorul le-a infirmat în cartea sa! 

Citește și: Plante bune pentru sănătatea ta. Iată ce să nu-ți lipsească din casă! 

Mit: „Femeile au doar estrogen și progesteon, iar bărbații au doar testosteron‟

În timp ce majoritatea oamenilor consideră că femeile au doar estrogen și progesteon, iar bărbații au doar testosteron, realitatea este că ambele sexe se bazează pe cei trei hormoni. Totuși, stereotipurile persistă, iar femeile sunt adesea criticate pentru schimbările  de spirit cauzate de cei doi hormoni, iar bărbații lăudați pentru prezența testosteronului:

„De ce criticăm atât de mult estrogenul și progesteronul, iar testeosteronul este acel hormon glorios, care îi face pe bărbați atât de virili și puternici?‟, a scris medicul. Din păcate, ceea ce o îngrijorează este că, din experiența sa, mulți practicieni nu știu când să prescrie testeosteron femeilor sau terapie hormonală în menopauză!  

Citește și: Dieta cu serotonină. Sfaturi de alimentație pentru o stare de bine 

Mit: „Sănătatea femeilor se bazează doar pe sănătatea aparatului reproducător‟ 

Potrivit medicului Elizabeth Comen, uterul este privit, în general, ca fiind sursa tuturor bolilor, ceea ce este incorect: „Concentrarea asupra uterului și a altor organe de reproducere în tratarea femeilor înseamnă că, de multe ori, alte probleme de sănătate sunt trecute cu vederea, în special bolile care apar odată cu înaintarea în vârstă‟, a punctat medicul, care spune că menopauza, sănătatea cognitivă și bolile de inimă sunt deosebit de importante pentru cercetările ulterioare: „Nici nu se știa că sunt de două ori mai multe șanse ca boala Alzheimer să apară la femei decât la bărbați. Deci, multe lucruri au fost ratate‟, a adăugat ea. 

Sursă foto: Shutterestock  Recente

Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg
Gogosi cu mas si scortisoara Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă foto  Shutterstock jpg
Briose cu mere sursa foto shutterstock 1468526849 jpg