Mituri despre sănătatea femeilor demontate de un medic. În ce să nu te încrezi!

De-a lungul timpului, au circulat numeroase credințe false despre corpul femeii și sănătatea ei. De aceea, un specialist în medicină demontează o parte dintre miturile populare! 

image

În cartea „All in Her Head: The Truth and Lies Early Medicine Teach us about Women’s Bodies and Why It Matters Today‟, Elizabeth Comen, de profesie medic oncolog, a povestit despre felul în care credințele false influențează negativ stilul de viață al femeilor și încredrerea în sine: „Multe femei se simt jenate sau le este rușine de felul în care arată corpul lor sau de felul în care se simt. Aceste probleme provin din poveștile care li s-au spus și din cultura pe care o moștenesc.‟

Astfel, specialistul în medicină le încurajează pe femei să se documenteze în ceea ce privește sănătatea lor și să nu mai creadă în miturile apărute de-a lungul vremurilor. Iată o parte dintre informațiile pe care doctorul le-a infirmat în cartea sa! 

Citește și: Plante bune pentru sănătatea ta. Iată ce să nu-ți lipsească din casă! 

Mit: „Femeile au doar estrogen și progesteon, iar bărbații au doar testosteron‟

În timp ce majoritatea oamenilor consideră că femeile au doar estrogen și progesteon, iar bărbații au doar testosteron, realitatea este că ambele sexe se bazează pe cei trei hormoni. Totuși, stereotipurile persistă, iar femeile sunt adesea criticate pentru schimbările  de spirit cauzate de cei doi hormoni, iar bărbații lăudați pentru prezența testosteronului:

„De ce criticăm atât de mult estrogenul și progesteronul, iar testeosteronul este acel hormon glorios, care îi face pe bărbați atât de virili și puternici?‟, a scris medicul. Din păcate, ceea ce o îngrijorează este că, din experiența sa, mulți practicieni nu știu când să prescrie testeosteron femeilor sau terapie hormonală în menopauză!  

Citește și: Dieta cu serotonină. Sfaturi de alimentație pentru o stare de bine 

Mit: „Sănătatea femeilor se bazează doar pe sănătatea aparatului reproducător‟ 

Potrivit medicului Elizabeth Comen, uterul este privit, în general, ca fiind sursa tuturor bolilor, ceea ce este incorect: „Concentrarea asupra uterului și a altor organe de reproducere în tratarea femeilor înseamnă că, de multe ori, alte probleme de sănătate sunt trecute cu vederea, în special bolile care apar odată cu înaintarea în vârstă‟, a punctat medicul, care spune că menopauza, sănătatea cognitivă și bolile de inimă sunt deosebit de importante pentru cercetările ulterioare: „Nici nu se știa că sunt de două ori mai multe șanse ca boala Alzheimer să apară la femei decât la bărbați. Deci, multe lucruri au fost ratate‟, a adăugat ea. 

Sursă foto: Shutterestock  



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg