3 beneficii inedite pe care remodelarea corporală le aduce în viața fiecărei femei

Industria frumuseții se reinventează constant, prin noi proceduri non-invazive dedicate îngrijirii corpului. Dorința de a corecta anumite imperfecțiuni care scot în evidență micile defecte fizice crește într-un ritm constant, mai ales în contextul în care rețelele sociale promovează un ideal fals al perfecțiunii. 

image

Din acest motiv, intervențiile chirurgicale au devenit o modalitate uzuală la care femeile apelează pentru remodelarea sau retușarea anumitor zone ale corpului. Conform raportului întocmit de Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni, intervențiile chirurgicale au atins în anul 2020 valoarea de aproximativ 16 milioane de proceduri cosmetice, fapt ce denotă că aspectul fizic rămâne o preocupare constantă în viața femeilor. 

Cu toate acestea, o intervenție chirurgicală implică o serie de riscuri, alături de o perioadă de recuperare, care variază în funcție de corpul fiecărei persoane. Pentru că timpul este un element prețios în programul zilnic, remodelarea corporală reprezintă o alternativă potrivită în ecuația pentru frumusețe. Remodelarea corporală non-invazivă, fără bisturiu, se încadrează în rândul inovațiilor lansate de industria de beauty, cu scopul de a îndepărta excesul de grăsime, a tonifia pielea sau a stimula circulația sângelui. Alături de adoptarea unui plan alimentar sănătos, a unui program rezonabil de odihnă, hidratare și practicarea unui sport, aspectul epidermei va începe să se schimbe treptat. Iată ce beneficii aduc ședințele de remodelare corporală.

Reduce celulita și excesul de grăsime

Compusă din celule adipoase, celulita reprezintă depuneri de grăsime la nivel subcutanat, vizibilă preponderent zona feselor, șoldurilor și coapselor. Cunoscută sub denumirea populară de coajă de portocală, celulita devine un proces vizibil odată cu înaintarea în vârstă, din pricina faptului că pielea își pierde din fermitate și elasticitate. Printre cele mai cunoscute tratamente corporale care reduc vizibil aspectul inestetic al pielii se numără tratamentul anticelulitic cu LED, recomandat în special pentru zona brațelor, a abdomenului, a șoldului și a picioarelor. În timpul unei sesiuni cu durata de 20 de minute, aparatul LED reduce țesutul adipos, prin activarea enzimelor, fapt ce duce la îmbunătățirea digestiei, îndeplinește procesele de vasodilatație și drenaj limfatic, în urma cărora fluxul de sânge din organism crește, lucru ce ajută la eliminarea lichidelor și a grăsimilor acumulate în corp.

Crește stima de sine

Încrederea în sine se construiește în timp, prin conștientizarea calităților și acceptarea defectelor. Pentru că investiția în propria persoană se dovedește a fi o afacere reușită, procedura de remodelare corporală te poate ajuta să elimini depozitele de grăsime sau excesul de piele lăsată, după ce ai reușit să pierzi în greutate un număr semnificativ de kilograme. Când organismul are nevoie de un mic imbold, remodelarea corporală ajută fiecare pacient să își recapete încredere în sine, în momentul în care, imaginea aspectului exterior proiectează starea de spirit resimțită în interior. 

Reduce semnele de îmbătrânire

Pielea constituie cel mai extins organ al corpului, care acționează asemenea unui scut puternic împotriva factorilor externi. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să-și piardă din proprietăți, astfel încât, nivelul produs de elastină și colagen începe să fie mai redus. Pentru că inovația tehnologiei ne ajută în fiecare zi, și de această dată aduce în prim-plan tratamente specifice pentru fermitate, al căror efect vizează creșterea tonusului cutanat și remodelarea formelor corpului. 

Pe scurt, tratamentele corporale reprezintă o bună soluție pentru obținerea siluetei dorite, deoarece folosește tehnologii inovatoare, non-invazive și nedureroase. Chiar dacă rezultatele se pot observa după câteva săptămâni, vei începe treptat să te simți mai confortabil în propria piele!

Sursă foto: Shutterstock.