5 legume verzi care îţi subţiază talia. Tu le ai în meniu?

Dacă îţi doreşti să slăbeşti într-un mod sănătos, în special când vine vorba de grăsimea de pe abdomen, vei fi tentat să reduci drastic porţiile zilnice, dar şi să incluzi în dietă cât mai multe legume cum sunt cele verzi.

image

Nutriţioniştii specializați în pierderea în greutate recomandă evitarea reducerii porţiilor, ci mai degrabă înlocuirea alimentelor care îngraşă cu unele dietetice. Potrivit dieteticienilor americani Kelli Shallal și Mandy Unanski Enright, ceea ce mănânci contează, nu neapărat cantitatea. Enright sfătuiește persoanele care doresc să slăbească să mănânce o mare varietate de alimente bogate în nutrienți și să acorde prioritate proteinelor și fibrelor la fiecare masă: „Acest duo îţi va menţine senzaţia de saţietate, astfel încât este mai puțin probabil să mănânci în exces. Și fibrele și proteinele se digeră într-un timp mai lung, așa că este mai puțin probabil să mănânci mai mult între mese sau să ai gustări frecvente”.

Broccoli

Dieteticiana americană Kelli Shallal spune că atunci când o clientă îi spune că vrea să slăbească, primul obiectiv pe care ea i-l oferă este să mănânce două pumni de legume fără amidon de cel puțin două ori pe zi. Acesta crește aportul de nutrienți și de fibre, scade aportul caloric. Broccoli este un exemplu de legumă fără amidon care face exact acest lucru. Poate fi consumat sub formă de garnitură, în supe sau în salate. Oricare din aceste variante nu îţi va creşte foarte mult aportul caloric zilnic.

Edamame

Prioritizarea proteinelor și fibrelor este importantă atunci când intenţionezi să pierzi în greutate într-un mod sănătos. Edamamele reprezintă un aliment care conține ambii nutrienți. O jumătate de cană cu edamame îţi aduce 11 grame de proteine, cinci grame de fibre și doar 109 de calorii.

Te-ar mai putea interesa: Pont pentru slăbit uşor: smoothie cu mere și morcovi

Varză de Bruxelles

Scăderea în greutate va fi mai uşoară şi cu ajutorul verzei de Bruxelles. Unele modalități delicioase de a o găti includ prepararea într-o friteuză, cu un sos Dijon cu miere sau în amestec cu orez brun.

Dovlecel

Adăugarea dovleceilor în mâncărurile şi supele tale este o modalitate ușoară de a crește aportul de fibre și nutrienți şi de a nu creşte foarte mult aportul caloric zilnic. 

Vezi și: Metoda 90/30/50 subţiază talia. Dieteticiană americană confirmă eficienţa tehnicii

Avocado

Unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poţi consuma, chiar şi la dietă, este avocado. Este de ajuns să iei jumătate de avocado pe zi. Este bogat în fibre și grăsimi mononesaturate. Un studiu științific a constatat o reducere a circumferinţei abdominale la femeile care au consumat frecvent un avocado proaspăt pe zi.

FOTO: Shutterstock