A murit încercând să deschidă o sticlă de ketchup și a fost resuscitat 30 de minute!

Fostul prim-ministru al Scoției, Alex Salmond, a murit subit când s-a chinuit să deschidă o sticlă de ketchup. „A căzut din senin!”, au spus martorii.

image

Fostul prim-ministru al Scoției (foto mai jos), care a condus guvernul scoțian din 2007 până în 2014 și a înființat partidul Alba, a decedat în Macedonia de Nord, la vârsta de 69 de ani, în cursul zilei de sâmbătă, 12 octombrie. Fostul om politic a susținut un discurs la „Institute for Cultural Diplomacy Forum”, în orașul Ohri, înainte de-a cădea la podea și-a nu se mai ridica niciodată. Regretatul politician a suferit un infarct care i-a fost fatal.

„Venise împreună cu Tasmina Ahmed-Sheikh, o colegă de partid, în Scoția și mâncau amândoi prânzul”, a început să povestească, în Daily Mail, Mark Donfried, cel care lua prânzul cu Salmond și a fost martor la întreaga scenă tragică.

Tasmina n-a putut deschide o sticlă de ketchup și l-a rugat pe Salmond s-o ajute. În timp ce-o ajuta, „el a căzut pe spătarul scaunului dintr-o dată”, a continuat Donfried. Autopsia realizată duminică, pe 13 octombrie, a elucidat cauza decesului fostului prim-ministru – „un infarct masiv”. Cei din anturajul lui Salmond au dezvăluit, post-mortem, că fostul prim-ministru se plângea de dureri în piciorul stâng în dimineața zilei de sâmbătă.  

image

Donfried a declarat că „timpul a stat în loc” când s-a întâmplat incidentul, iar medicii au au încercat să-l resusciteze pe bietul om timp de 30 de minute. Procedura a fost un eșec și Alex Salmond a fost pronunțat mort după un efort de jumătate de oră de-a i se salva viața.

Întregul incident pare că fie un accident tragic, însă nimeni nu poate da vina pe micul efort depus de omul politic pentru a-și ajuta colega. Acesta suferea cu siguranță de probleme de sănătate mai mult sau mai puțin cunoscute, iar infarctul făcut „din senin” putea poate fi împiedicat dacă fostul prim-ministru ar fi ajuns la spital în cursul dimineții zilei fatidice în loc să-și continue ziua în funcție de programul politic stabilit în prealabil.

foto - Shutterstock