Averea lui Gorbaciov. S-a îmbogățit din reclamele Louis Vuitton și Pizza Hut?

Câștigătorul Premiului Nobil pentru Pace și ultimul lider al Uniunii Sovietice a murit la 91 de ani, pe 30 august 2022. A lăsat în urma sa o carieră politică impresionantă, fiind cel care a ajutat la căderea Cortinei de Fier și la implementarea reformelor politice și sociale în timp ce se afla la cârma țării sale, între 1985 și 1991. Însă ce avere a lăsat în urmă?

Mihail Gorbaciov FOTO Profimedia

Cauza exactă a morții sale n-a fost dezvăluită, însă se știe că a provenit de la o boală îndelungată a sa. După dispariția sa, întregul mapamond a ținut să-i mulțumească pentru reușitele sale istorice. Gorgaciov a fost rusul care a colaborat cu SUA, lucru care a dus la încheierea Războiului Rece.

În ciuda faptului că n-a mai avut o funcție de conducere oficială de 31 de ani, influența lui asupra lumii politice a fost imensă. A creat Partidul Independent Democratic din Rusia, în 2000, și de-atunci l-a tot criticat pe actualul președinte rus Vladimir Putin.

Datorită carierei sale politice și cu ajutorul Fundației Gorbaciov, create în 1992, acesta a susținut prelegeri în întreaga lume, lucru care i-a rotunjit simțitor veniturile la 5 milioane de dolari, cât ne informează Celebrity Net Worth că avea la momentul dispariției sale. Ce altceva îi mai aducea bani consistenți? Cumva proiectele occidentale?

În 1997, la un an de când eșuase în alegerile prezidențiale, Mihail Gorbaciov s-a decis să apară într-o reclamă la Pizza Hut, pentru a face rost de bani pentru fundația sa caritabilă. Gorbaciov, care n-a luat nicio gură de pizza în toată reclamă, a primit 1 milion de dolari pentru apariția sa în reclama distribuită internațional, mai puțin în Rusia.

În 2007, a acceptat să apară într-o altă reclamă, de data aceasta pentru un brand franțuzesc de lux, Louis Vuitton. Filmat de fotograful Vogue Annie Leibovitz, clipul ni-l prizintă pe Gorbaciov într-o mașină, cu o geantă Louis Vuitton lângă el și Zidul Berlinului în spatele lui.

Nu se știe cât a primit fostul lider politic pentru asemenea reclamă, însă n-avea cum să fie prea mult, având în vedere că toată averea pe care Gorbaciov a lăsat-o moșternire familie după moartea sa n-a fost deloc impresionantă – 5 milioane de dolari, cum spuneam.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg