Averea lui Gorbaciov. S-a îmbogățit din reclamele Louis Vuitton și Pizza Hut?

Câștigătorul Premiului Nobil pentru Pace și ultimul lider al Uniunii Sovietice a murit la 91 de ani, pe 30 august 2022. A lăsat în urma sa o carieră politică impresionantă, fiind cel care a ajutat la căderea Cortinei de Fier și la implementarea reformelor politice și sociale în timp ce se afla la cârma țării sale, între 1985 și 1991. Însă ce avere a lăsat în urmă?

Mihail Gorbaciov FOTO Profimedia

Cauza exactă a morții sale n-a fost dezvăluită, însă se știe că a provenit de la o boală îndelungată a sa. După dispariția sa, întregul mapamond a ținut să-i mulțumească pentru reușitele sale istorice. Gorgaciov a fost rusul care a colaborat cu SUA, lucru care a dus la încheierea Războiului Rece.

În ciuda faptului că n-a mai avut o funcție de conducere oficială de 31 de ani, influența lui asupra lumii politice a fost imensă. A creat Partidul Independent Democratic din Rusia, în 2000, și de-atunci l-a tot criticat pe actualul președinte rus Vladimir Putin.

Datorită carierei sale politice și cu ajutorul Fundației Gorbaciov, create în 1992, acesta a susținut prelegeri în întreaga lume, lucru care i-a rotunjit simțitor veniturile la 5 milioane de dolari, cât ne informează Celebrity Net Worth că avea la momentul dispariției sale. Ce altceva îi mai aducea bani consistenți? Cumva proiectele occidentale?

În 1997, la un an de când eșuase în alegerile prezidențiale, Mihail Gorbaciov s-a decis să apară într-o reclamă la Pizza Hut, pentru a face rost de bani pentru fundația sa caritabilă. Gorbaciov, care n-a luat nicio gură de pizza în toată reclamă, a primit 1 milion de dolari pentru apariția sa în reclama distribuită internațional, mai puțin în Rusia.

În 2007, a acceptat să apară într-o altă reclamă, de data aceasta pentru un brand franțuzesc de lux, Louis Vuitton. Filmat de fotograful Vogue Annie Leibovitz, clipul ni-l prizintă pe Gorbaciov într-o mașină, cu o geantă Louis Vuitton lângă el și Zidul Berlinului în spatele lui.

Nu se știe cât a primit fostul lider politic pentru asemenea reclamă, însă n-avea cum să fie prea mult, având în vedere că toată averea pe care Gorbaciov a lăsat-o moșternire familie după moartea sa n-a fost deloc impresionantă – 5 milioane de dolari, cum spuneam.Recente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg