Adelina Pestriţu: ”Am descoperit 3 remedii eficiente pentru colici”

1 83650 original jpg jpeg

Ca orice mămică, şi Adelina Pestriţu s-a confruntat cu colicii. Fiica ei a trecut prin această etapă neplăcută pentru sugari, dar şi pentru părinţi. Dar mama ei a descoperit 3 remedii eficiente pentru colici pe care le-a împărtăşit cu cititoarele sale:

”Buburuza mea creşte frumos şi armonios dar, ca în cazul oricărui nou-născut, colicii şi-au făcut apariţia. La început, ne-am panicat cu toţii de puseele de dureri abdominale pe care le suferea însă, cu timpul, am învăţat că trebuie să rămânem calmi şi cerebrali indiferent de manifestările ei, astfel încât să putem să-i alungăm disconfortul şi să o facem să se liniştească.

Stând de vorbă cu mulţi prieteni de familie, am luat la cunoştinţă despre prezenţa pe piaţă a multor produse care promit liniştea bebeluşilor în cazul acestor colici. Noi am ales să comandăm un produs din Germania, care se numeşte Lefax. Înainte să o avem pe micuţa Zeny, Virgil a mai adus acest produs prietenilor cu copii şi rezultatul a fost cel dorit. Am zis să încercăm şi noi şi să vedem dacă fetiţa reacţionează în vreun fel la acest sirop. Şi a funcţionat. Cu 3 linguriţe pe zi este mult mai liniştită şi adoarme mult mai repede.

Pe lângă acest sirop minune, doctorul nostru pediatru ne-a recomandat să luăm din farmaciile pentru bebeluşi o mini pernuţă umplută cu sâmburi de cireşe, care trebuie încălzită 30 secunde în cuptorul cu microunde şi pusă pe abdomenul bebeluşului.

image

Însă liniştea supremă vine din modul în care este “îmbrăcată” prinţesa noastră – mai exact înfăşată, aşa cum am învăţat de la bunici. Este un mod perfect de a-ţi linişti pruncul atunci când plânge neîncetat. După cele 9 luni petrecute în uterul mamei, bebeluşul nu se regăseşte în lumea în care tocmai a venit şi îşi caută căldura şi confortul din pântec. Prin înfăşat, cumva siguranţa pe care o simţea în viaţa intrauterină îi este asigurată.

Nu uitaţi de masajul abdominal, atunci când bebele vostru plânge, uşor, cu buricele degetelor şi în sens circular.

image

Aşadar, folosind aceste 3 metode de calmare, care în cazul nostru au funcţionat perfect, am decis să vi le împărtăşesc şi vouă, ştiind cât de greu le este unor părinţi să doarmă noaptea din cauza colicilor copiilor lor.

Sper ca aceste recomandări să vă fie de folos în momentele de criză”, a scris Adelina Pestriţu pe blog.