Ai grijă de ficat mâncând aceste 5 alimente

1 76638 original jpg jpeg

Ficatul este organul care îndeplineşte nenumărate funcţii în organism. Pentru a avea grijă de sănătatea ficatului, trebuie să incluzi în dietă alimentele care îl curăţă de excesul de toxine şi care îi reduc volumul de muncă.

Alimentele care curăţă natural ficatul sunt:

Usturoiul

Usturoiul este unul dintre alimentele care stimulează funcţia ficatului. Are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, care îmbunătăţesc procesul de detoxificare al sângelui. În plus, usturoiul este sursă de arginină, un aminoacid esenţial care relaxează vasele de sânge, reducând presiunea pusă asupra organului. De asemenea, usturoiul este sursă bogată de vitamina B6 şi vitamina C, două substanţe nutritive care reduc daunele celulare şi acumularea colesterolului.

Uleiul de măsline

Considerat superaliment, uleiul de măsline este sursă bogată de acizi graşi Omega-3 şi vitamina E. Aceste două substanţe nutritive elimină toxinele acumulate în ficat, stimulând oxidarea celulară. În plus, consumul moderat de ulei ţine sub control nivelul colesterolului rău.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură sănătoasă care stimulează buna funcţionare a ficatului. Datorită catechinelor, ceaiul verde protejează ficatul de efectele negative ale radicalilor liberi  şi ale toxinelor.

Grepfrutul

Acest fruct este sursă bogată de vitamina C, o substanţă nutritivă pe care ficatul o produce natural şi pe de care are nevoie pentru îndeplinirea funcţiilor. În plus, vitamina C este esenţială în procesul de detoxificare.

Mărul

Datorită pectinei şi fibrelor, mărul îmbunătăţeşte procesul de digestie şi elimină toxinele acumulate în organism. În plus, substanţele nutritive ale mărului reduc efectele negative pe care le au toxinele asupra ficatului.