Ai simptome de sarcină ieșite din comun? Iată ce vrea corpul să îți comunice!

De fiecare dată când organismul se află în fața unei schimbări majore, cum ar fi sarcina, tinde să anunțe prin diverse comportamente care sunt generate de modificările care se petrec la nivelul corpului.

image

Astfel, cazurile de sarcină fără simptome sunt rare, tocmai pentru că schimbările manifestate sunt, de cele mai multe ori, uriașe.

Sarcina fără simptome poate avea loc mai degrabă  în cazul femeilor care nu se află la prima experiență de acest fel, ca dovadă a faptului că organismul lor s-a adaptat cu o astfel de situație. Cu toate acestea, există o mulțime de cazuri în care femeile se confruntă cu simptome sarcină fie normale, fie ieșite din comun. Citește în continuare și află care sunt simptomele ieșite din comun pe care le poți avea și care confirmă faptul că ai un organism sănătos.

1. Supraîncălzirea corpului

Fenomenul de supraîncălzire a corpului este unul dintre semnele care apar când ești însărcinată, cu precădere dimineața, mai ales în faza incipientă a sarcinii. Dacă senzația continuă să apară și după două săptămâni, șansele să te confrunți cu simptome de gravidă cresc considerabil.

2. Amețeli și dificultăți de orientare

Printre simptomele sarcinii care sunt experimentate de un număr generos de femei se numără și senzația de amețeală, dar și dificultățile de orientare. Apar ca urmare a scăderii tensiunii arteriale, situație în care vasele de sânge tind să se dilate. Tot amețeala este cea care intră și în categoria primelor semne de sarcină, din cauza schimbării bruște a modului de funcționare a organismului.

3. Constipație sau diaree

Una dintre simptomele sarcinii de 2 săptămâni constă și în apariția constipației sau a diareii. Aceste dereglări ale sistemului digestiv apar ca urmare a dereglărilor hormonale, care anunță modificări semnificative la nivelul organismului.

4. Congestie nazală

Ai mai tot timpul nasul înfundat și începi să crezi tot mai mult că ești răcită, și nu însărcinată? Trebuie să știi că apariția congestiei nazale intră în categoria de simptome sarcină obișnuite, având denumirea de rinită de sarcină. De asemenea, și sistemul imunitar are de suferit, fiind mult mai slăbit pe durata sarcinii.

5. Gust metalic

Pentru că nivelul de estrogen cunoaște o creștere substanțială, este posibil să te confrunți și cu un gust metalic, care nu te va părăsi cel mai probabil până la trimestrul al doilea. Astfel, cu toate că nu este atât de des întâlnită, senzația de gust metalic face parte din semnele că ești însărcinată. Tot la simptomele de graviditate intră și nevoia excesivă de a urina.

6. Scurgeri vaginale

Dacă te confrunți cu scurgeri vaginale de culoare albă, care au o textură relativ groasă și lăptoasă, trebuie să știi că acestea apar ca înlocuitoare ale menstruației, fiind un răspuns firesc al corpului pentru perioada de sarcină.

Cele menționate anterior în articol sunt doar câteva dintre semnele de sarcină pe care le poți întâmpina și care sunt ieșite din comun față de obișnuitele crampe, senzații de oboseală, de greață sau chiar simptomul evident de întârziere a menstruației.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/y16sN3fCwIw