Colagen lichid. Această băutură încetineşte îmbătrânirea!

Sucul natural al unui anumit fruct stimulează producere de colagen în corp și are efect antioxidant, ceea ce amână îmbătrânirea pielii, unghiilor, părului și mușchilor.

image

După ce depăşeşti vârsta de 25 de ani, producția naturală de colagen din corp începe să se reducă și provoacă modificări ale rezistenței părului, unghiilor și elasticității tenului. Prezența acestei proteine în organism poate fi completată prin dietă și alte obiceiuri sănătoase. După vârsta de 40 de ani, pierderea naturală de colagen se accentuează, ceea ce se observă la nivelul musculaturii, oaselor şi articulațiilor. Pentru a întârzia îmbătrânirea, experții recomandă o dietă bazată pe alimente bogate în colagen sau vitamina C, aceea care stimulează producţia de colagen.

Sucul bogat în nutrienți pentru piele frumoasă

Colagenul este o parte fundamentală a țesutului conjunctiv, oferind rezistență și elasticitate diferitelor structuri, precum pielea, oasele, cartilajele, tendoanele și ligamentele. Oferă fermitate și elasticitate, ajutând la menținerea aspectului tânăr și sănătos.

Producția de colagen scade odată cu vârsta, dar poate fi afectată și de expunerea la razele ultraviolete și de obiceiuri nesănătoase, ca fumatul, alimentația necorespunzătoare, stresul. Toate acestea pot duce la apariția ridurilor și la pierderea elasticității pielii. De aceea, este necesar să consumi mai des alimente bogate în proteine, vitamina C și alte elemente nutritive care stimulează producția de colagen. Este vorba despre fructe, legume, carne slabă, ouă și pește. Dintre acestea, sucul natural de ananas este un aliat important.

Vezi și: Cura cu suplimente de colagen, benefică sau periculoasă? Verifică dacă o poţi urma!

Cum acţionează sucul de ananas pentru a crește nivelul de colagen

Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar, grăbeşte vindecarea rănilor și ajută la menținerea sănătății pielii. În plus, oferă vitamina B6, cupru, fibre şi magneziu, un mineral esențial pentru formarea oaselor și a țesuturilor conjunctive.

Te-ar mai putea interesa: Surse alimentare de colagen necesare după 30 de ani. Vezi de ce sunt esenţiale!

Pentru a susţine producția naturală de colagen și pentru a întârzia îmbătrânirea pielii, include în dietă sucul de ananas ușor de preparat, cu puține ingrediente.

Cum se prepară sucul de ananas

Prepararea sucului de ananas acasă este foarte ușoară și îți permite să te bucuri de toate efectele benefice ale acestuia. Ai nevoie de un ananas bine copt, apă şi, opţional, gheaţă. Îndepărtează coaja şi taie miezul în bucăţi. Le treci printr-un blender, adaugi puţină apă şi gheaţă, dacă doreşti. Amesteci până obţii un amestec omogen. Strecoară sucul dacă preferi o textură mai fină.

FOTO: Shutterstock



Recente

ketchup  foto   Shutterstock jpg
oboseală  foto   Shutterstock jpg
Salam de biscuiti cu rahat si banane  Sursa foto shutterstock 674718580 jpg
5 pasi din rutina japoneza de somn care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 199985051 jpg
mama care pregateste pachetul de scoala 2094646825 jpg
tehnici relaxare femei 2458168345 jpg
Ardei umpluti  Sursa foto shutterstock 1135172258 jpg
shutterstock 2499023893 jpg
shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg