Avertismentul medicilor: uităm să ne protejăm de soare patru zone ale corpului!

Peste 80% din cazurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea la soare, motiv pentru care trebuie să purtăm zi de zi protecție solară. Însă ratăm patru locuri de pe corp și riscăm, astfel, să ne îmbolnăvim grav.

image

Dermatologii au luat cu asalt rețelele sociale ca să ne prevină pe noi toți de greșelile pe care le facem și… nici măcar nu știam că le facem. Astfel, ne dăm cu loțiune cu protecție solară vara, când soarele este cel mai puternic, însă ratăm câteva locuri expuse soarelui nemilos.

Care sunt acele locuri unde nu ne dăm cu cremă cu protecție solară? Palmele mâinilor, urechile, scalpul și gâtul. Toate aceste zone sunt expuse soarelui și sunt, de cele mai multe ori, neglijate complet de toată lumea care merge la plajă sau stă sub soarele arzător.

Doctorul Neera Nathan, un chirurg dermatolog specializat în cancer de piele, a dezvăluit, pe TikTok, că el înlătură celule canceroase din aceste zone ale corpului zilnic. „Cei mai mulți oameni își dau cu cremă antisolară pe față și cred că sunt protejați de razele soarelui, însă aceste zone sunt expuse direct soarelui”, a declarat specialistul în Newsweek.

Colegul său, medicul David Kim, din New York, e de acord cu Nathan, susținând că primul loc pe care oamenii uită să aplice loțiune cu protecție solară sunt urechile. Apoi, ignoră și scalpul, și mâinile. Acesta a recunoscut că a găsit, de multe ori, cancere pe urechile atleților care se antrenează afară și nu-și aplică cremă antisolară și pe urechi.

image

Urmăritorii doctorului dermatolog au fost absolut surprinși de cele declarate de dr. Nathan și au comentat în concordanță: „Pfff, o să mă arunc într-o piscină de cremă antisolară de-acum!”, a spus cineva pe TikTok, care a fost secondat de alt comentator: „Pe scalp?! Doamne-Dumnezeule, habar n-aveam că trebuie să-ți dai cu protecție solară pe pielea capului!”.

În concluzie, țineți cont de avertismentul medicilor și nu ratați, data viitoare când stați la soare, să protejați și cele patru zone de pe corp pe care le ignorați de obicei. E pentru sănătatea și viața voastră!

foto - Shutterstock