Ce ți se poate întâmpla dacă porţi machiaj zilnic, indiferent de ten

În cazul în care porţi machiaj în fiecare zi şi nu-ţi imaginezi cum ar fi să ieși din casă fără măcar un pic de ruj sau rimel, există câteva efecte pe care s-ar putea să nu le știi despre acest obicei al tău.

image

Apar constant nenumărate produse de machiaj, dar nu poţi să nu te întrebi ce se petrece cu pielea după aplicarea acestora. De pildă, dacă porţi tipul greșit de machiaj şi faci aceasta în fiecare zi, pielea are numai de suferit.

Fiecare are propriul tip de piele. Poate fi grasă, uscată sau o combinație a celor două. Oricare ar fi tipul tău de piele, este important să alegi machiajul potrivit. Totul depinde de ingredientele din produse, precum și de cât de atentă ești în îndepărtarea machiajului. Ai grijă să alegi un machiaj de bună calitate, special realizat pentru tipul tău de piele. În caz contrar, este posibil să te confrunţi cu iritaţii sau acnee. Vezi ce efecte nedorite poate avea machiajul aplicat zilnic şi în ce condiţii apar acestea!

Ai putea face o reacție alergică

Produsele de la diverse mărci folosesc ingrediente diferite, iar unele dintre aceste sunt mai bune pentru pielea ta decât altele. S-ar putea să nu știi că ești alergică la anumite ingrediente din produsele de machiaj până nu le foloseşti. Vestea bună este că majoritatea oamenilor nu au probleme şi nu sunt alergici la majoritatea ingredientelor. O reacţie alergică se poate manifesta prin băşici, roşeaţă şi mâncărimi apărute în jurul ochilor și buzelor.

Info

Parfumul este ingredientul din produsele de machiaj care provoacă frecvent alergii

Îţi pot apărea iritaţii sau acnee

Cu cât aplici mai des produse de machiaj, cu atât sunt mai mari șansele ca acele produse să-ţi provoace apariţia acneei, mai ales dacă eşti predispusă la aceasta.

Din păcate pentru pasionații de machiaj, dermatologii și profesioniștii în îngrijirea pielii sunt de acord în privinţa faptului că machiajul nu este benefic pentru pielea predispusă la acnee. „Dacă vă machiați tenul mai rar, vă puteţi îmbunătăți aspectul prin evitarea acneea și există mai puține șanse să aveți puncte negre sau erupții cutanate”, a declarat Candace Marino, un medic estetician din California. În plus, utilizarea excesivă a machiajului, în special a fondului de ten, poate duce la iritații ale pielii sau acnee.

Vezi și: Semne că produsele tale de machiaj trebuie schimbate

Machiajul zilnic ar putea încetini tratarea unei iritaţii cutanate

Când ai o iritaţie în zona tenului, este posibil să fii tentată să aplici machiaj în speranța de a o ascunde. Din nefericire, acest obicei îngreunează vindecarea. Sub machiaj, pielea nu respir, iar porii sunt blocați. Atunci când machiezi o zonă a pielii în care a apărut un coș, creezi indirect un mediu predispus la iritații, inflamații și chiar infecții. Rezistă nevoii de a o acoperi zilnic, altfel s-ar putea să agravezi problema iniţială.

Grăbeşti formarea ridurilor

Ridurile sunt inevitabile. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care le poți face pentru a preveni apariția lor prematură, cum ar fi evitarea produselor de protecţie solară. Chiar şi aplicarea machiajului în fiecare zi te expune la un risc mai mare de apariție a ridurilor, mai ales dacă uneori mai uiţi să te demachiezi înainte de culcare. Produsele de machiaj, alături de poluanţii la care te expui zilnic se infiltrează în pori, descompunând colagenul și elastina. Acest lucru poate accelera procesul de îmbătrânire și te poate lăsa cu riduri.

Pielea nu se va mai regenera la fel de bine

La fiecare 28 de zile, pielea se reînnoiește. Aplicarea zilnică a machiajului poate interfera cu acest ciclu. Cu cât pielea va fi expusă mai rar la produse de machiaj, cu atât îşi va regla mai bine temperatura, cantitatea de sebum, hidratarea și procesul natural de exfoliere.

Te-ar mai putea interesa: Produse de înfrumuseţare pe care le foloseşti în mod greşit

Chiar dacă îţi vei curăţa şi hidrata cu rigurozitate faţa seara, pielea tenului machiat zilnic nu va fi capabilă să creeze celule noi şi să se regenereze așa cum o face pielea expusă mai rar la cosmetice.

FOTO: Shutterstock