Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale? Noul trend promite extra energie

O nouă tendință printre cei pasionaţi de consumul de cafea este adăugarea de pulbere de ciuperci medicinale în băutura preferată de dimineaţă. Acest adaos special transformă cafeaua într-un remediu natural cu efecte benefice.

image

Acest nou trend alimentar ajută la sporirea beneficiilor cafelei, deoarece ajută la tratarea unor probleme precum nivelul ridicat de stres. Pentru aceasta se folosesc de obicei extracte de ciuperci medicinale, precum reishi, chaga, coama leului, maitake, shiitake, cordyceps.

Ce efecte are cafeaua cu pulbere de ciuperci?

Reţelele sociale au crescut popularitatea ciupercilor medicinale. În ultimii ani, una dintre metodele de a le folosi a fost adăugarea pulberii acestora în diverse preparate culinare, dar şi în cafea. Prepararea este foarte simplă: la un preparat clasic de cafea trebuie doar să adaugi o linguriţă de pulbere de ciuperci.

Combinația de cofeină și adaptogeni din ciuperci ar putea îmbunătăți nivelul de energie și rezistența fizică.  Oferă chiar şi proprietăți imunomodulatoare care ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar și la reducerea frecvenţei îmbolnăvirilor.

Printre principalele sale calități se numără capacitatea de a reduce stresul și anxietatea. Adaptogenii din ciuperci cum este reishi pot ajuta la reducerea stresului, anxietăţii și la îmbunătățirea dispoziției. În plus, pot oferi un plus de antioxidanți, vitamine și minerale, ca acelea din complexul B, vitamina D, seleniu, cupru, potasiu și fosfor.

Te-ar mai putea interesa: Adaugă acest condiment în cafea și îmbunătăţeşte-ţi memoria!

3 tipuri de ciuperci medicinale care scad colesterolul şi te revitalizează

Shiitake, reishi şi cordyceps sunt trei dintre cele mai potrivite ciuperci medicinale pe care le poţi adăuga în cafea sau în orice preparat doreşti pentru efecte benefice extraordinare.

Shiitake, numită și Lentinus edodes, îţi creşte aportul zilnic de fier, zinc, fosfor, seleniu, potasiu și vitamine (B2, B3, B5, B6, D). La acestea se adaugă lentinan, o substanță care întărește sistemul imunitar și-l stimulează să lupte cu boli grave precum cancerul. Mai mult, inhibă formarea tumorilor maligne și scade nivelul colesterolului.

Vezi şi: Ciuperci pentru înfrumuseţare? Cum îţi întăresc bariera protectoare a pielii

Reishi are în compoziție substanțe amare și polizaharide care atacă celulele canceroase și le împiedică să se înmulțească. Îţi aduce un plus de energie și-ţi întărește sistemul imunitar. Reduce şi nivelul de colesterol rău și glicemia. Pulberea ei o poți pune nu doar în cafea, ci şi în salate sau ceaiuri.

Cordyceps îți redă energia, are proprietăți protectoare pentru plămâni și ficat, stimulează imunitatea și are efect revitalizant. Este indicată nu numai pentru cei care depun efort fizic, ci și pentru alungarea stresului, creșterea fertilității și a libidoului.



Recente