Adaugă acest condiment în cafea și îmbunătăţeşte-ţi memoria!

Dacă ești iubitor de cafea și îți place să încerci arome noi, îți dăm vești bune! Un singur condiment adăugat în băutura ta preferată îmbunătățește memoria și reduce ceața creierului.  

image

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, fiind apreciată atât pentru aroma sa, cât și pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătatea noastră. Știm că, datorită substanțelor din compoziția ta, stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia, iar dacă este consumată în combinație cu un condiment, aduce beneficii importante pentru creier. Despre ce condiment este vorba? 

Citește și: De ce să te gândești de două ori înainte să bei cafeaua prea repede 

Înlocuiește zahărul din cafea cu scorțișoară! 

Cofeina din cafea are puterea de a stimula creierul și de a îmbunătăți concentrarea și performanța cognitivă, însă dacă adaugi în ceașca cu cafea scoțișoară, efectele sunt maximizate, spune dieteticianul Krutika Nanavati, care recomandă înlocuirea zahărului din cafea cu scorțișoară:

„Cercetările ample au dezvăluit că scorțișoara menține sănătatea cognitivă și atenuează ceața creierului. Adăugată în cafea, se laudă cu proprietăți naturale antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce o face o alegere foarte bună‟, a spus specialistul pentru „She Finds‟. 

Compusul care aduce aceste beneficii 

Beneficiile aduse se datorează, în mare parte, unui compus din scorțișoară, numit cinnamaldehidă, care protejează creierul de stresul oxidativ și totodată are potențialul de a reduce riscul declinului cognitiv și de a îmbunătăți memoria.

În plus, specialistul punctează că, odată consumată, scorțișoara crește nivelul de dopamină, un neurotransmițător care influențează reglarea dispoziției și recuperarea memoriei.

Atunci când este combinată cu alți compuși prezenți în cafea, scorțișoara ajută la combaterea oboselii și la atenuarea ceții mentale, deoaece reglează nivelul de zahăr în sânge: „Prin stabilizarea zahărului în sânge, scorțișoara ajută la prevenirea salturilor de energie care duc adesea la ceața creierului. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii atenuează inflamația creierului, rezultând o claritate sporită a gândirii și o concentrare îmbunătățită‟, punctează Krutika Nanavati. 

Poate ești interesat și de: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei între 3 și 5 cești de cafea pe zi 

Așadar, data viitoare când o să îți pregătești băutura preferată, mai bine înlocuiești zahărul cu o linguriță de scorțișoară. Creierul tău o să îți mulțumească pentru alegerea făcută! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg
5 nativi cu fler de antreprenor Sursa foto shutterstock 1407802490 jpg
Targul de Craciun Planeta Craciun jpeg