Adaugă acest condiment în cafea și îmbunătăţeşte-ţi memoria!

Dacă ești iubitor de cafea și îți place să încerci arome noi, îți dăm vești bune! Un singur condiment adăugat în băutura ta preferată îmbunătățește memoria și reduce ceața creierului.  

image

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, fiind apreciată atât pentru aroma sa, cât și pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătatea noastră. Știm că, datorită substanțelor din compoziția ta, stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia, iar dacă este consumată în combinație cu un condiment, aduce beneficii importante pentru creier. Despre ce condiment este vorba? 

Citește și: De ce să te gândești de două ori înainte să bei cafeaua prea repede 

Înlocuiește zahărul din cafea cu scorțișoară! 

Cofeina din cafea are puterea de a stimula creierul și de a îmbunătăți concentrarea și performanța cognitivă, însă dacă adaugi în ceașca cu cafea scoțișoară, efectele sunt maximizate, spune dieteticianul Krutika Nanavati, care recomandă înlocuirea zahărului din cafea cu scorțișoară:

„Cercetările ample au dezvăluit că scorțișoara menține sănătatea cognitivă și atenuează ceața creierului. Adăugată în cafea, se laudă cu proprietăți naturale antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce o face o alegere foarte bună‟, a spus specialistul pentru „She Finds‟. 

Compusul care aduce aceste beneficii 

Beneficiile aduse se datorează, în mare parte, unui compus din scorțișoară, numit cinnamaldehidă, care protejează creierul de stresul oxidativ și totodată are potențialul de a reduce riscul declinului cognitiv și de a îmbunătăți memoria.

În plus, specialistul punctează că, odată consumată, scorțișoara crește nivelul de dopamină, un neurotransmițător care influențează reglarea dispoziției și recuperarea memoriei.

Atunci când este combinată cu alți compuși prezenți în cafea, scorțișoara ajută la combaterea oboselii și la atenuarea ceții mentale, deoaece reglează nivelul de zahăr în sânge: „Prin stabilizarea zahărului în sânge, scorțișoara ajută la prevenirea salturilor de energie care duc adesea la ceața creierului. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii atenuează inflamația creierului, rezultând o claritate sporită a gândirii și o concentrare îmbunătățită‟, punctează Krutika Nanavati. 

Poate ești interesat și de: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei între 3 și 5 cești de cafea pe zi 

Așadar, data viitoare când o să îți pregătești băutura preferată, mai bine înlocuiești zahărul cu o linguriță de scorțișoară. Creierul tău o să îți mulțumească pentru alegerea făcută! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 242734894 jpg
Meghan Fox  foto   Instagram, Shutterstock jpg
Robbie Williams  foto   Shutterstock jpg
Revista Click! pentru femei Nr  7 2025 jpeg
shutterstock 1176139369 jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
Duffy  foto   Shutterstock jpg
Jessica Chastain  sursa foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston  sursa foto   Shutterstock jpg
Miss Scoția  foto   Instagram jpg
Brooke Shields  foto   Shutterstock jpg
WhatsApp Image 2025 03 24 at 10 06 03 jpeg
Snapinsta app 467413969 1301453901233504 4172315488954539664 n 1080 jpg
Carla Bruni  sursa foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian, Tristan Tate, Andrew Tate  foto   Shutterstock jpg
Dolly Parton  foto   Shutterstock jpg
Alec Baldwin și soția  foto   Shutterstock jpg
Echinoctiul de primavara  Sursa foto shutterstock 2326233419 jpg