Adaugă acest condiment în cafea și îmbunătăţeşte-ţi memoria!

Dacă ești iubitor de cafea și îți place să încerci arome noi, îți dăm vești bune! Un singur condiment adăugat în băutura ta preferată îmbunătățește memoria și reduce ceața creierului.  

image

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, fiind apreciată atât pentru aroma sa, cât și pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătatea noastră. Știm că, datorită substanțelor din compoziția ta, stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia, iar dacă este consumată în combinație cu un condiment, aduce beneficii importante pentru creier. Despre ce condiment este vorba? 

Citește și: De ce să te gândești de două ori înainte să bei cafeaua prea repede 

Înlocuiește zahărul din cafea cu scorțișoară! 

Cofeina din cafea are puterea de a stimula creierul și de a îmbunătăți concentrarea și performanța cognitivă, însă dacă adaugi în ceașca cu cafea scoțișoară, efectele sunt maximizate, spune dieteticianul Krutika Nanavati, care recomandă înlocuirea zahărului din cafea cu scorțișoară:

„Cercetările ample au dezvăluit că scorțișoara menține sănătatea cognitivă și atenuează ceața creierului. Adăugată în cafea, se laudă cu proprietăți naturale antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce o face o alegere foarte bună‟, a spus specialistul pentru „She Finds‟. 

Compusul care aduce aceste beneficii 

Beneficiile aduse se datorează, în mare parte, unui compus din scorțișoară, numit cinnamaldehidă, care protejează creierul de stresul oxidativ și totodată are potențialul de a reduce riscul declinului cognitiv și de a îmbunătăți memoria.

În plus, specialistul punctează că, odată consumată, scorțișoara crește nivelul de dopamină, un neurotransmițător care influențează reglarea dispoziției și recuperarea memoriei.

Atunci când este combinată cu alți compuși prezenți în cafea, scorțișoara ajută la combaterea oboselii și la atenuarea ceții mentale, deoaece reglează nivelul de zahăr în sânge: „Prin stabilizarea zahărului în sânge, scorțișoara ajută la prevenirea salturilor de energie care duc adesea la ceața creierului. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii atenuează inflamația creierului, rezultând o claritate sporită a gândirii și o concentrare îmbunătățită‟, punctează Krutika Nanavati. 

Poate ești interesat și de: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei între 3 și 5 cești de cafea pe zi 

Așadar, data viitoare când o să îți pregătești băutura preferată, mai bine înlocuiești zahărul cu o linguriță de scorțișoară. Creierul tău o să îți mulțumească pentru alegerea făcută! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

DSC00189 jpeg
Craciunul Nordului jpg
Iulia Vântur   Colinde, Corinde jpeg
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
Ducesa Meghan Markle  sursa foto   Profimedia jpg
Jennifer Aniston, Justin Theroux  foto   Profimedia jpg
Amanda Batula, Kyle Cooke  foto   Profimedia jpg
Regina Elisabeta  foto   Profimedia jpg
kim kardashian lenjerie intima blana instagram jpg
Cher  foto   Profimedia jpg
Old Money vs  Quiet Luxury   diferența reală și cum alegi estetica ce ți se potrivește jpg
Sarah Paulson, Diane Keaton  foto   Profimedia jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Instagram jpg
Brian McKnight   foto   Profimedia jpg
Miley Cyrus  foto   Profimedia jpg
kortnee greenfield d9ystsaiOW8 unsplash jpg
Coperta Revista Click! pentru femei Nr 25 2025 jpeg
Meghan Markle  sursa foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro pexels cristian rojas 8459365 jpg
Kim Catrall  foto   Profimedia jpg