Ce este exfolierea tenului și la ce te ajută

Auzi deseori sfaturi la televizor, de la doctori dermatologi sau specialiști în make-up care îți vorbesc despre exfolierea tenului și ce efecte benefice poate să aibă acest proces asupra lui.

image

Fiecare femeie are o rutină de care nu se desparte nici în concedii sau în alt fel de deplasări și acest lucru este deosebit de important, atât pentru sănătatea tenului, cât și pentru felul în care acesta arată.

Efectele unei rutine începute cât mai repede se vor vedea, atât pe termen scurt, cât, mai ales, pe termen lung și cu alți ochi te vei uita de fiecare dată în oglindă.

Azi îți povestim despre exfoliere, care este un pas de nelipsit din orice rutină: ce este aceasta, la ce te ajută și îți vom da trei exemple de exfoliante pe care să le încerci și să vezi care ți se potrivește cel mai bine.

Ca și în cazul celorlalte produse de îngrijire personală, și în cazul în care vorbim despre exfoliant de fata, trebuie să îl găsești pe cel care se potrivește tenului tău.

Ce este exfolierea

Exfolierea este procesul de curățare a tenului de celule moarte, pentru a le aduce la suprafață pe cele noi. Acest proces se întâmplă în mod natural o dată pe lună, însă tu poți să-l ajuți folosind produse special concepute pentru a avea acest efect asupra pielii.

Cu ajutorul procesului de exfoliere îți ajuți pielea să fie mereu netedă și să aibă un aspect plăcut și, mai mult decât atât, să o ajuți să absoarbă mult mai bine următoarele tratamente pe care le vei aplica.

Beneficii ale exfolierii tenului

Ca și în cazul oricărui ritual de îngrijire a corpului, și exfolierea are efectele sale specifice de care îți vei putea da cel mai bine seama odată ce începi să folosești produse speciale pentru acesta și, mai ales, de calitate superioară. Ele îți sunt acum mult mai la îndemână cu ajutorul magazinelor online și offline de specialitate, așa că nu mai ai nicio scuză să nu apelezi la ele pe termen lung.

1. Elimină celulele moarte: probabil cel mai important beneficiu al exfolierii tenului este faptul că celulele moarte dispar. Atâta timp cât acestea sunt pe față pot să obstrucționeze porii și astfel duc la apariția coșurilor, a punctelor negre și a altor probleme ale tenului.

2. Ajută celulele noi să iasă la suprafață și astfel tenul va arăta mai neted, mai luminos și mai sănătos. Chiar dacă acest proces are loc în mod natural o dată pe lună, asta nu înseamnă că tenul nu merită ”ajutat” ori de câte ori observăm că apar semne neplăcute pe față și nu numai. Întreaga piele are nevoie de o exfoliere cel puțin o dată pe săptămână pentru a arăta impecabil.

3. Îmbunătățește textura pielii lăsând celulele noi să strălucească și să se pună în valoare așa cum merită. Astfel, pielea va fi mai uniformă și mai netedă, iar tratamentele pe care le vei aplica își vor face și mai bine efectul. Exfolierea pregătește mai bine pielea pentru a absorbi serurile și cremele pe care le folosești pentru îngrijirea de zi cu zi.

4. Ajută la eliminarea acneei datorită faptului că pielea este curățată regulat de impurități și mai ales de celulele moarte care nu mai au ce căuta pe ten. Porii sunt astfel desfundați și pielea poate să respire sănătos și să arate bine.

image

Indiferent dacă ai sau nu probleme cu tenul și pielea în general, este bine să folosești produse de exfoliere tocmai pentru a le preveni.

3 produse profesionale pe care ți le recomandăm sunt:

●     Gel exfoliant Bye Bye Blemish Vitamin;

●     Exfoliant Babor Gentle Peeling Delicat

●     Gomaj Academie Visage Phyto Gommage Marin Exfoliant Cu Alge Marine

Indiferent de brandul produsului pe care îl alegi, ai grija ca acesta să fie unul profesional. Asta mai ales deoarece profesional nu înseamnă întotdeauna scump, ci, mai degrabă, cu ingrediente de calitate și efecte benefice pe termen lung. Există o gamă largă de produse din care să alegi, adaptate fiecărui buget.

Uită de produsele pe care le găsești în mass market și îndreaptă-te spre magazinele de profil, unde, cu siguranță, vei găsi produse profesionale pe care să le folosești pe termen lung.

Credite foto: pexels.com