Ce leacuri vă ajută să învingeţi zona zoster

1 68722 original jpg jpeg

Infecţie generată de virusul varicelo-zosterian, zona zoster este o formă de herpes. Iată cum se manifestă această boală şi cum o puteţi trata.

Dacă vă apar pe piele iritaţii,care se transformă apoi în vezicule cu lichid ce se sparg şi formează cruste,trebuie să mergeţi la medic pentru că este posibil să aveţi zona zoster. În scurt timp,crustele vor cădea,iar pielea se va vindeca,doar rareori rămânând cicatrice. Stresul şi imunitatea scăzută slăbesc organismul şi îl fac vulnerabil în faţa atacului virusului.

Alimentaţia şi igiena,decisive

"În perioada în care aveţi erupţia, pentru a nu agrava simptomele bolii, nu trebuie să consumaţi ciocolată, produse fast-food, zahăr, lămâi, roşii, carne roşie şi lactate. De asemenea, aveţi grijă să vă schimbaţi zilnic lenjeria de corp şi prosoapele, iar la câteva zile, aşternuturile. Ideal ar fi să dormiţi singuri şi să aveţi tacâmuri personale pentru a nu-i contamina pe cei din jur",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Patru remedii externe eficiente

1. Uleiul de cocos sau de măsline,în care aţi picurat,în prealabil,puţin ulei de mentă sau eucalipt,aplicat pe zonele cu erupţie,vă va calma mâncărimea. 

Descoperă mai multe leacuri pentru zona zoster AICI.