Ce s-ar întâmpla dacă nu ţi-ai mai tăia unghiile de la picioare

Rutinele noastre de îngrijire pot dura mult timp, iar tăierea unghiilor de la picioare poate fi puţin mai obositoare. Dacă eşti predispus la unghii încarnate, tăierea unghiilor de la picioare poate fi dureroasă. Vezi ce s-ar întâmpla dacă ai renunţa o perioadă mai lungă de timp la tăierea unghiilor de la picioare!

image

Corpurile noastre necesită întreținere constantă. Între exerciții fizice regulate, administrarea de suplimente și dușul de fiecare zi, tăierea unghiilor pare să fie cea mai dificilă activitate din rutina de îngrijire. Conform Bestlifeonline.com, experţii podiatri au studiat cu ce frecvenţă ar trebui scurtate unghiile de la picioare şi cât timp poţi amâna tăierea lor.

De ce unele persoane evită tăierea unghiilor de la picioare?

Pare greu de crezut, dar mulţi amână mult tăierea unghiilor de la picioare. Potrivit medicului podiatru britanic Bruce Pinker, a tratat mai mulți pacienți reticenți să-și taie unghiile pe motiv că urăsc picioarele, mai ales dacă suferă de infecţii fungice sau degete deformate. Alţii au probleme legate de flexibilitate sau de sănătate, cum ar fi accident vascular cerebral, spina bifida sau artrită reumatoidă, care modifică forma picioarelor și îngreunează tăierea unghiilor.

Motive pentru care este nevoie să nu amâni mult tăierea unghiilor

Dacă nu-ţi tai unghiile suficient de des, acestea se vor încarna şi pot deveni o problemă. Medicii atrag atenţia că, pe măsură ce unghiile de la picioare devin foarte lungi, acestea au tendința de a se ondula și vor crește în piele.

Te-ar mai putea interesa: Bombă cu ceas pentru sănătate, dacă o foloseşti des în spaţii închise. Efectele negative ale acetonei

În cazurile severe de unghii încarnate, este posibil să fie nevoie de antibiotice, pentru că favorizează apariţia infecţii fungice. Un alt efect negativ al întârzierii scurtării unghiilor este apariţia durerilor în timpul mersului, ceea ce creşte riscul de căderi.

Pont

Pentru a preveni încarnarea unghiilor, evită rotunjirea colțurilor şi tăierea lor prea scurte

Poţi amâna o lună tăierea unghiilor de la picioare

Tăierea unghiilor de la picioare o dată pe lună au chiar mai rar este suficientă pentru unele persoane.

Vezi şi: De ce cresc mai repede unghiile de la mâini faţă de cele de la picioare

Frecvenţa depinde de dietă, anumite afecţiuni şi variază de la trei la patru săptămâni pentru o persoană sănătoasă, până la două-trei luni pentru cineva cu o circulație sanguină periferică deficitară. De exemplu, persoanele în vârstă își pot tăia unghiile de la picioare la una-două luni, în funcție de ritmul de creștere.

FOTO: Shutterstock



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg