Manichiură în tendințe – ce unghii și modele se poartă în 2023

Cum unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, artiștii se întrec în desene, aplicații și tehnici care să fie pe placul oricărei cliente. Ce-i la modă anul acesta în manichiură?

image

Fie că ești tentată să-ți păstrezi unghiile scurte și curate sau adori să-ți schimbi adesea modelul cât mai spectaculos, specialiștii ne oferă, în 2023, de toate pentru toți. Manichiduriștii sunt de părere că s-a făcut de mult trecerea de la modelele tradiționale și minimaliste la cele extravagante, însă păstrează, ca întotdeauna, și ceva simplu și elegant pentru doritoarele de așa ceva. De la manichiura metalică la cea ieșită în relief, există numeroase propuneri uluitoare care se pot realiza atât pe gel sau acrilic, cât și pe unghia naturală. Anul acesta, nu numai modelele sunt importante, ci și tehnica folosită în saloane stârnește tot mai mult interes. Gelul este folosit acum pentru a crea design-uri cu textură 3D, lucru considerat extrem de greu, dacă nu imposibil până de curând. În concluzie, ce modele se poartă în 2023?

Cu aură sau 3D?

Unghiile cu aură îți fură privirea pur și simplu! Ce sunt acestea? E vorba despre un model deloc nou, dar care este actualizat și personalizat constant. Clientele saloanelor îl preferă pentru că arată artistic și original, fiecare manichiuristă punându-și propria amprentă asupa modelului. Pe baza oricărei culori se adaugă, pe mijlocul unghiei sau la capătul ei, o pată difuză sau mai multe din altă nuanță. Ai impresia că se creează o aură spectaculoasă pe unghia ta. Și ține de creativitatea artistului să transforme designul într-unul care să nu treacă neobservat.  

Vedetele americane precum cântăreața Dua Lipa purtau artă 3D pe unghiile lor încă din 2022 și, tocmai pentru că acest model a fost promovat de niște celebrități, se menține și anul acesta pe primele locuri în preferințele publicului feminin. În ceea ce privește realizarea modelului în relief, imaginația și priceperea manichiuristei sunt esențiale. Mulți sunt de părere că manichiura 3D este cea mai modernă și mai expresivă formă de artă din saloanele de manichiură. Așa și e, având în vedere că nu există limite în privința desenelor alese și-a felului în care sunt realizate.

image

Glazura de pe gogoașă

Nu trebuie să ne surprindă anul acesta dacă vom vedea tot mai multe unghii metalice. Au un impact mare, arată modern, aproape industrial, futurist chiar. Cu siguranță că vei primi multe complimente atunci când vei alege asemenea model! Nu trebuie să fie toată unghia argintie sau aurie, ci doar mici parți din ea, conturând forme geometice diverse. Iar, dacă consideri metalicul ca fiind prea puternic și vizibil pentru tine, poți opta pentru „glazura de pe gogoașă”. Așa se numește manichiura cu care a făcut modelul Hailey Bieber senzație pe rețelele sociale și care a fost copiată de fanele ei. Ideea e că poți obține acea „glazură” pe mai multe culori, nu doar una singură, cum a preferat Hailey. Pentru necunoscători, „glazura de pe gogoașă” se obține cu ajutorul unui gel de bază, al unui gel albicios, Funny Bunny de la OPI, de pildă, peste care se aplică un strat de acoperire transparent și pudră crom, adică în nuanța metalului alb-cenușiu.

„Finisarea duală” este alt trend în 2023. Cum spuneam, nu numai modelul, desenul de pe unghie contează, ci și textura ojei. Astfel, se poate opta pentru o parte a unghiei mată și vârful ei, lăcuit. Sau invers. La o manichiură franțuzească obișnuită, poți adăuga un strat de acoperire mat, care să fie acel ceva care să atragă toate privirile. La fel de bine, această „finisare duală” poate fi realizată cu ajutorul culorilor. Adică să ai trei sferturi din unghie într-o nuanță și restul, altă culoare. Multă lume adoră vârful unghiei să fie surprinzător, în culori neon, extrem de constrastant față de restul unghiei.

Simplu și discret     

Indiferent de cele mai recente preferințe în materie de manichiură, unghiile clasice vor rămâne o opțiune pentru multe dintre noi, trebuie să recunoaștem. Tăiate scurt și cu o ojă care este de-abia vizibilă, sunt irezistibile pentru cele care nu-și doresc o imagine maximalistă, de mare efect. Ceea ce este discret și de bun gust nu se va demoda niciodată. Astfel, manichiura simplă este la mare căutare și-n 2023. Actrițele de la Hollywood Zendaya și Margot Robbie adoră unghiile naturale, oja nude sau roz palid și optează, de cele mai multe ori, pentru manichiura scurtă.

image

În concluzie, ține de personalitatea ta, de ocazie și de cheful pe care-l ai ca să alegi o manichiură extravagantă, cu aplicații strălucitoare, modele în relief sau nuanțe metalice ori una simplă, discretă și clasică. 

@shutterstock, allur