Ce se întâmplă dacă adaugi zahăr în șampon? Efectele nebănuite ale acestui ingredient secret

Nu e nevoie că cheltui averi pe produse scumpe și sofisticate! Un dermatolog a descoperit un ingredient ieftin și la îndemâna oricui, care ar face minuni, dacă e folosit atunci când ne spălăm pe cap. Se pare că doar o linguriță de zahăr adăugată în șampon ne curăță perfect părul și ne exfoliază scalpul mai bine decât orice alt produs aflat pe piață!

image

Dermatologul Francesca Fusco, de la Wexler Dermatology, a dezvăluit, pentru revista Marie Claire, că o singură lingură de zahăr adăugată în șampon înlătură mizeria și bucățelele minuscule de piele moartă, ceea ce nu face decât să-i ofere balsamului de păr posibilitea de a-și face mai bine efectul.

„Adăugând o linguriță de zahăr în șampon va face posibilă exfolierea scalpului și va divolva și curăța părul, astfel încât să nu mai rămână mizerie pe el”, a declarat Fusco.

Cât de des adăugăm zahărul?

Totuși nu trebuie să facem exces de acest ingredient, nu trebuie să-l folosim la fiecare spălare pe cap! Dacă exagerăm cu exfolierea, ajungem în situația în care lăsăm firul de păr fără ulei natural deloc, ceea ce nu e de dorit. Fusco recomandă să ne frecăm scalpul cu zahăr doar din când în când, adică la 3-5 spălări normale pe cap. Iar șamponul folosit trebuie să fie unul hidratant, cremos.

Hiro Miyoshi, hair stylist și proprietarul salonului de coafură Hiro Miyoshi Hair & Beauty din Mayfair, atrage și el atenția asupra curățării scalpului, care este mai importantă chiar decât curățarea părului. Acesta a declarat următoarele pentru www.MailOnline.com: „Un scalp neglijat poate împiedica părul să crească și poate da naștere iritațiilor de tot felul.

Adăugarea unei lingurițe de zahăr nu va face decât să exfolieze delicat pielea capului în timp ce ne șamponăm, să înlăture toate celulele de piele moartă sau orice mizerie posibilă. Efectul este o curățare optimă a scalpului și o evitare a apariției grăsimii excesive la rădăcina părului. În concluzie, ne conferă o podoabă capilară mai sănătoasă!”

Rezervele unor specialiști

Totuși, există și păreri contra. Stilistul Joshua Goldsworthy și-a făcut cunoscută părerea tot în MailOnline, suținând că zahărul este prea dur și va face ca părul nostru să devină rigid. În același timp, coloristul de la Josh Wood Atelier, Mads-Sune Lund, atrage atenția asupra altui aspect: „E greu să-mi imaginez cum aș putea adăuga o linguriță de zahăr într-un șampon obișnuit, la care să adaug un sulfat, pentru că sulfații fac să dispară culoarea din păr…”

Până să luați decizia de-a adăuga sau nu lingurița aceea de zahăr în șampon, e bine să cereți sfatul unui specialist! 

Foto - Shutterstock