Ce se întâmplă dacă îți speli părul o dată pe săptămână. Avantaje și dezavantaje

Când vine vorba de spălarea și îngrijirea părului, nu există reguli stricte - totul se rezumă la ceea ce funcționează pentru tine. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce se poate întâmpla dacă îți vei spăla părul o dată pe săptămână? 

image

Cel mai bun indicator al frecvenței spălării părului cu șampon este excesul de sebum, astfel încât fiecare persoană își stabilește propriul program - de regulă, la un interval minim de două-trei zile. Dar ce se întâmplă dacă depășești acest interval de timp și te speli pe păr la șapte zile? Medicul Steven Line ne lămurește. 

La ce să te aștepți dacă îți vei spăla părul o dată pe săptămână

Primul lucru pe care o să îl observi va fi creșterea semnificativă de uleiuri din păr. Medicul subliniază pentru „Best Life‟ că acest efect poate să aducă dezavantaje pentru unii și avantaje pentru alții, în funcție de tipul de păr și scalp: „Când nu îți speli zilnic părul, scalpul produce uleiuri naturale. Acceste uleiuri, cum este sebumul, hidratează și hrănesc părul, îl fac să pară mai sănătos și strălucitor. Pentru cei care au părul creț sau ondulat este un avantaj, deoarece firul de păr devine elastic, însă dacă ai deja un scalp gras, părul o să pară neîngrijit.‟ 

Citește și: Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul de păr 

Fire de păr mai puternice 

Dacă alegi să te speli pe păr o dată pe săptămână, firele podoabei capilare vor deveni mai puternice. Asta pentru că șamponarea frecventă este un factor care deteriorează și rupe părul. Medicul explică: „Spălarea frecventă elimină uleiurile naturale, lăsând părul uscat și predispus la rupere. Dacă îți vei spăla părul mai rar, îi vei permite să rețină mai multe uleiuri naturale, ceea ce previne ruperea.‟

Atenție la produsele de styling! 

Dacă aceste avantaje te-au convins să încerci să te speli pe păr o dată pe săptămână, specialistul spune că dacă obișnuiești să folosești produse de styling profesionale (fixativ, spumă de păr, spray pentru modelarea termică, ulei hidratant etc.) ar trebui să renunți la ele: „Dacă folosești produse de păr, precum gel, spumă sau spray, spălarea părului la o săptămână va duce la o acumulare de produs pe scalp și păr. Asta înseamnă păr gras și fără volum‟, remarcă medicul.

De asemenea, specialistul îți recomandă să fii atentă la reacția scalpului, deoarece, în cazul celor sensibili, lipsa șamponării poate provoca iritații: „Lipsa de șamponare duce la o acumulare de uleiuri și murdărie pe scalp. Asta înseamnă mâncărime, descuamare și iritații, care pot fi incomode și inestetice‟, spune Steven Line. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg