Cum îți alegi șamponul în funcție de tipul de păr

În rutina ta zilnică de îngrijire, pe primul plan ar trebui să fie părul și coafura. Părul este cel care te ajută să creezi o primă impresie bună, este cartea ta de vizită. Așadar, un păr curat, sănătos și îngrijit este un păr frumos. 

image

Se spune că toată energia de viață începe de la rădăcina firului de păr. Dacă folosești un sampon care ți se potrivește, nu vei avea de ce să îți faci griji în ceea ce privește aspectul părului tău. Tu știi ce tip de păr ai și cum să îți alegi șamponul potrivit? Îți prezentăm câteva idei despre cum să ai grijă de părul tău.

Discută cu un specialist

Nu ești la curent cu detalii despre tipul tău de păr? Nu știi dacă e gras, uscat, normal? Singurele lucruri evidente sunt dacă ești sau nu vopsită și ce coafură preferi. Când mergi la salon, este recomandat să ai o discuție deschisă cu hairstylistul tău despre îngrijirea părului acasă și despre ce șampon și alte produse pentru păr ar trebui să folosești. Sigur știe să îți recomande produse în funcție de calitatea lor, dar și de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Îngrijirea părului normal

Dacă te afli printre norocoasele care au un păr normal, fără exces sau lipsă de sebum, atunci ai tras lozul câștigător. Părul tău are un aspect strălucitor după fiecare spălare, nu se îngrașă la o zi după ce ai aplicat șamponul, nu are un aspect tern și ai nevoie doar de câteva produse de îngrijire: un balsam normal, de aplicat pe vârfuri, sau o mască de păr pe care să o aplici o dată pe săptămână. Te coafezi ușor singură și poți folosi aproape orice șampon îți place.

Îngrijirea părului uscat

Este ușor de recunoscut după textura firului de păr. Este lipsit de strălucire naturală, este foarte subțire, se deteriorează ușor la pieptănat și nu are volum. Din fericire, există soluții salvatoare care să te ajute să ai un păr strălucitor și să te bucuri de admirația celorlalți când ieși în oraș. 

Poți folosi șampon cu uleiuri de argan sau de cocos, cu conținut mai ridicat de Omega-3 și Omega-6, precum și alte produse care te vor ajuta să recapeți un luciu natural. Ideal ar fi să te speli o dată pe săptămână cu unul din aceste șampoane intens hidratante și să eviți uscarea la temperaturi ridicate.

Îngrijirea părului gras

Acest tip de păr este caracterizat prin sebumul în exces. Lasă impresia de păr nespălat și este predispus să facă mătreață. Indicat este să te speli pe cap de mai multe ori pe săptămână, cu un șampon dedicat, care să îți regleze producția de sebum a scalpului. Poți folosi și o mască pe bază de acid salicilic o dată pe săptămână, dar și celebrul șampon de urzică. Astfel, vei putea avea o coafură cu aspect îngrijit în fiecare zi.

Îngrijirea părului creț

Poate cel mai greu de întreținut tip de păr este cel creț. Este destul de aspru și uscat. Se descurcă greu și se coafează la fel de greu. Ai nevoie nu doar de un șampon special, dar și de măști și alte tratamente care să îl hidrateze și să te ajute să arăți impecabil în fiecare zi.

Îngrijirea părului vopsit

Părul nu își schimbă textura după ce îl vopsești, ci doar culoarea, și are o ușoară tendință de uscare, imediat după prima spălare de la aplicarea vopselei. Pentru întreținerea culorii există șampoane speciale pentru spălat și curățat, dar și șampoane nuanțatoare, care să te ajute să îți păstrezi culoarea intensă cât mai mult timp fără să te vopsești din nou.

Indiferent de tipul de păr pe care îl ai sau de cum îți place să te tunzi sau să te coafezi, trebuie să știi că părul tău este parte din feminitatea ta, din farmecul tău și că trebuie îngrijit zi de zi așa cum merită.

Sursa foto: Pexels.com