Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miere înainte de culcare

1 84903 original jpg jpeg

Ştim că mierea este un super aliment. Este o sursă de vitamine şi minerale. Ea conţine vitamina C, care îţi va întări sistemul imunitar, dar şi calciu şi fier. În plus, îţi dă energie aproape instantaneu. Dacă te simţi obosită şi lipsită de energie, în loc să bei o cafea, ai putea să te energizezi cu o linguriţă de 

Există însă şi alte beneficii ale mierii mai puţin cunoscute. Dacă iei o lingură de miere înainte de culcare, corpul o va absorbi pe timpul nopţii, iar rezultatele te vor surprinde. Iată ce se întâmplă: 

1. Vei dormi mai bine

Mierea are un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajută să te relaxezi ş carei îi transmite corpului tău că este timpul să doarmă. Deşi corpul are nevoie de acest aminoacid, nu îl produce în mod natural, iar noi îl putem obţine prin dietă şi consumând produse care îl conţin, precum mierea.

2. Îţi întăreşte sistemul imunitar 

Mierea este bogată în antioxidanţi şi agenţi antibacterieni, ce îţi vor întări sistemul imunitar. Vei trece mai uşor peste infecţii şi virusuri cu ajutorul ei.

image

4. Corpul va începe să topească grăsimea mai repede

Mierea creşte metabolismul, astfel că vei pierde grăsime mult mai uşor, fără efort.

5. Ţine tusea la distanţă

Mierea este un antiinflamator natural. Consumând o lingură de miere amestecată cu un pahar de apă calduţă în fiecare seară vei evita iritaţiile gâtului şi vei ţine tusea la distanţă. Este un aliat puternic împotriva răcelilor.

6. Funcţionează ca un agent anti-îmbătrânire

Este cea mai bună metodă naturală de a încetini procesul de îmbătrânire. Consumă miere în fiecare seară înainte de culcare şi rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Sursă: brightside.me