Ce se întâmplă cu dinții de aur în timpul încinerării. Pot fi recuperați?

În dorința de a obține un zâmbet frumos, sănătos și special, multe persoane apelează la coroanele dentare din aur. Însă ce se întâmplă cu acest metal prețios în timpul încinerării? Oare poate fi recuperat de către rudele decedatului? Află răspunsul în rândurile de mai jos! 

image

Avantajele utilizării aurului pentru realizarea coroanelor dentare sunt numeroase. Acest material este durabil, extrem de rezistent, poate ajuta la îmbunătățirea longevității dinților, are cea mai mică reactivitate comparativ cu alte metale și nu uzează dintele opus în timpul mușcăturii.

Mai mult de atât, unele persoane îl preferă și din punct de vedere estetic, în dorința de a obține un zâmbet special și diferit. Poate, de aceea, implanturile din aur au devenit atât de celebre și în rândul vedetelor internaționale, precum: Kanye West, Madonna, Mike Tyson, 50 Cent, Miley Cyrus, Chris Brown, Avril Lavigne, iar lista poate continua...  

Citește și: Cauzele pentru care dinții tăi se pot îngălbeni mai repede decât ai crede 

Procedura se realizează doar în cabinetul medicului stomatolog

Coroanele de aur (și dinții din aur) se implementează doar în cabinetul stomatologic. Acestea pot fi mai scumpe decât alte tipuri de coroane, dar ținând cont că este vorba despre o investiție pe viață, există mulți pacienți care apelează la ele. Dar ce se întâmplă cu dinții de aur în timpul încinerării? Există șansa ca aceștia să fie recuperați de către rudele decedatului? 

Ce se întâmplă cu metalele prețioase în timpul încinerării?

În timpul încinerării, angajații crematoriului pot colecta obiectele metalice, pe care ulterior le pot recicla. Metalele valoroase precum: titan, cobalt și paladiu pot fi reutilizate, însă nu pot fi folosite în corpul altcuiva.  

Vezi și: Trendul de pe TikTok care pune sănătatea dentară în pericol. Nu încerca acasă! 

Aurul poate fi colectat și recuperat? 

Cu toate acestea, aurul nu poate fi colectat, deoarece, de cele mai multe ori, crematoriile ating temperaturi înalte, ce pot topi acest metal prețios. Așadar, aurul se topește în crematoriu, ceea ce face dificilă, dacă nu imposibilă, colectarea și recuperarea sa de către rudele decedatului. 

Sursă foto: Shutterstock