Cauzele pentru care dinții tăi se pot îngălbeni mai repede decât ai crede

Îngălbenirea dinților este un fenomen care se produce în timp, însă obiceiurile de zi cu zi pot accelera acest proces. Iată care pot fi motivele pentru care dinții tăi se pot îngălbeni, mult mai repede decât ai crede!

image

Poate te-ai uitat la fotografiile vechi și ai observat că dantura ta nu mai este la fel de albă ca în trecut. Sau poate ai văzut că pe dinții tăi au apărut mici pete galbene și nu îți dai seama de ce, mai ales că acorzi o atenție deosebită igienei orale. Pentru a te ajuta, îți prezentăm câteva cauze care pot favoriza îngălbenirea dinților. 

Folosești în exces apă de gură acidă 

Apa de gură este utilă, însă cea acidă poate distruge smalțul dinților, mai ales dacă este folosită în mod frecvent. Pentru a preveni îngălbenirea danturii, asigură-te că folosești apa de gură doar la nevoie și nu în mod excesiv.  

Citește și: Cum te ajută turmericul să ai dinți albi. Remediul care acționează precum benzile pentru albirea dentară

Consumi fructe și legume acide 

Așa cum apa de gură acidă poate afecta smalțul dentar, la fel pot face și acizii din anumite alimente. Pe lista alimentelor acide se află: citricele, sucurile carbogazoase, roșiile, ananasul, oțetul, dar și anumite sosuri pentru salate. 

Care este soluția? Dacă consumi des aceste alimente, o idee bună este să bei apă, imediat după ce le-ai înghițit sau să te speli pe dinți ulterior. 

 Îți periezi dantura greșit 

Periajul dinților este absolut necesar pentru a te bucura de o dantură frumoasă și sănătoasă, însă acesta trebuie să fie efectuat corect. Dacă te vei peria pe dinți cu presiune și rapid, acest lucru va duce la deteriorarea smalțului și, implicit, la afectarea dintelui. 

Vezi și: De ce sunt periculoase scobitorile? Un medic stomatolog îți spune cum pot afecta dantura și gingiile

 Contează și modul în care bei cafea 

Cafeaua aduce multe beneficii pentru sănătate, dar poate fi și o băutură dură pentru dinții tăi. 

Interesant este că nu cantitatea de cafea contează, ci modul în care bei această băutură. Concret, cu cât sorbi mai încet cafeaua, cu atât există șanse ca petele de cafea să se depună pe dinți. Care este soluția? Consumul rapid de cafea și chiar folosirea unui pai pot ajuta în acest sens. 

Sursă foto: Shutterstock