3 semne că nu te speli corect pe dinţi. Nu le trece cu vederea!
Te speli pe dinţi de-o viaţă întreagă în fiecare zi, dar modul în care te ocupi de igienă orală este posibil să nu fie corect dacă observi semnele despre care vei afla în cele ce urmează!
Periajul incorect poate provoca probleme dentare sau gingivale. Deoarece sănătatea orală are efecte asupra sănătăţii generale, este important să ai grijă să-ţi cureţi dinţii în mod corespunzător. Spălarea danturii de două ori pe zi timp de două minute cu o perie cu păr moale şi pastă de dinţi cu fluor îţi menţine sănătatea orală. Experţii recomandă, de asemenea, să-ţi schimbi periuţa de dinţi la fiecare fiecare 3 luni şi să folosiţi ata dentară o dată pe zi pentru a înlătura orice urmă de resturi alimentare. Totuşi, dacă ştii că respecţi aceste reguli şi tot apar probleme, verifică dacă procedezi corect!
Ai respiraţia urât mirositoare, chiar şi după periaj
Dacă respiraţia este neplăcută în ciuda faptului că ţi-ai perit dinţii, probabil că nu i-ai spălat corect. Atâta timp cât purtăm măşti, păstrarea respiraţiei proaspete este importantă şi pentru tine. Respiraţia urât mirositoare poate să apară ca urmare a acumulării de bacterii pe limbă. Pentru a o alunga, curăţă şi limba. Apa de gură îţi poate împrospăta respiraţia, dar poate masca doar adevărata problemă. Dacă devine o problemă persistentă în ciuda periajului regulat, programează-te la un dentist.
Ai adesea depuneri galbene pe dinţi
Acesta este unul dintre semnele clare că periajul dentar nu este eficient. Dacă dinţii sunt lipicioşi sau par galbeni chiar şi după periaj, probabil că a mai rămas placă şi trebuie curăţată. Placa poate fi îndepărtată cu uşurinţă cu o periere viguroasă, dar dacă este lăsată o perioadă lungă de timp, se va transforma într-un strat de bacterii întărit cunoscut sub numele de tartru. Cel mai simplu mod de a te asigura că nu ai urme de placă în urma periajului este să oloseşti o periuţă de dinţi electrică. Trebuie să respecţi timpul de periere de 2 minute. Multe astfel de perii electrice au un cronometru încorporeat care te anunţă că ai făcut o curăţare completă.
Îţi sângerează gingiile
Sângerarea gingiilor poate apărea dacă îţi periezi dinţii incorect sau ca semn precoce al gingivitei. Periajul prea puternic îţi poate irita gingiile, făcându-le predispuse la sângerare. Dacă problema ta este tehnica proastă, investeşte într-o perie cu peri mai moi şi un cap mai mic. Acumularea plăcii de-a lungul liniei gingivale poate provoca şi inflamarea sau sângerarea gingiilor. Urmează uşor linia gingiei atunci când cureţi dinţii. O periuţă de dinţi electrică te poate ajuta şi în acest caz.