Cozile de cireşe, leacuri din natură

1 57738 original jpg jpeg

E sezonul cireşelor, şi e bine să le păstrezi codiţele, fiindcă au certe virtuţi curative. Le ţii în săculeţi de pânză şi le depozitezi într-un loc răcoros şi întunecos. Din ele prepari infuziile sau decoctul de leac.

Sfat CPF: Dacă ai probleme cu reumatismul sau cu guta,poţi efectua băi locale cu decoct de cozi de cireşe. Ia o mână de cozi de cireşe şi pune-le la fiert într-un litru de apă clocotită. Lasă să fiarbă circa 10 minute,apoi toarnă lichidul obţinut în apa din cadă şi îmbăiază zonele cu probleme.

Truc CPF: Dacă suferi de insomnii,bea un ceai de cozi de cireşe înainte de culcare. Consumă-l cât e călduţ,cu înghiţituri mici,cu o oră înainte de somn.

Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi

Cozile de cireşe,bogate în potasiu şi antioxidanţi (flavonoide),sunt un remediu pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor renali (pietrelor la rinichi) de dimensiuni mici,dar şi pentru tratarea infecţiilor urinare. Codiţele au rol diuretic şi ajută şi la eliminarea toxinelor,ceaiul având efect dezinfectant şi antiseptic. Se recomandă să bei zilnic circa 1-2 l de ceai neîndulcit din cozi de cireşe. Prepară-l astfel:pune 6-7 linguriţe de cozi la 1 litru de apă. Lasă la fiert circa 4-5 minute. Strecoară şi bea lichidul călduţ între cele 3 mese principale ale zilei,cam la 2 ore după ce ai mâncat. Îl poţi asocia şi cu mătase de porumb,pentru un efect mai puternic.

De folos contra celulitei

Deoarece provoacă diureză,ceaiul din cozi de cireşe te ajută să scapi de toxinele din sânge,dar şi destratul adipos care s-a depus în zona abdominală şi a coapselor. Fitoterapeuţii spun că,dacă vrei să scapi de aspectul inestetic de coajă de portocală al pielii,e bine să consumi pe lângă acest ceai şi vreo 2 kg de cireşe zilnic,pentru că sunt alcătuite în proporţie de 90% din apă şi au aport energetic scăzut. Ca să obţii ceaiul,procedează astfel:pune o lingură de cozi de cireşe la 250 ml de apă. Lasă la fiert 10-15 minute apoi strecoară. Bea o cană pe zi timp de o lună.

De folos în afecţiunile stomacului

Ceaiul este de ajutor şi contra diareei. Fierbe 1 lingură de codiţe uscate în 250 ml de apă. Lasă 5 minute apoi strecoară. Dacă ai crampe gastrice, poţi bea o cană de ceai neîndulcit pe zi .

Atenţie! Leacurile din cozi de cireşe nu se recomandă femeilor însărcinate,celor care alăptează,copiilor şi persoanelor alergice.

Recomandarea săptămânii

Ajutor pentru copii

Folosind o formă activă a vitaminei D3,pe bază de ulei de măsline,Wellbaby Vitamina Doferă sprijin în creşterea normală şi în dezvoltarea oaselor celor mici. Suplimentul poate fi administrat începând cu vârsta de 4 luni şi are o seringă dozatoare de 0,5 ml care face uşor de folosit soluţia. Produsul nu provoacă alergii,nu conţine colorant sau conservant artificial,alcool,sare,zer,lactoză sau îndulcitori. Preţ 26 lei.