Cum ai grijă de tine. Sfaturi utile pentru corpul tău

Corpul tău are nevoie de atenție. Alături de minte și suflet, face parte din întregul tău. Fiecare moment de răsfăț este un semn de iubire de sine.

image

Fie că ai un brand preferat, ca L'oreal sau îți plac produse de la mai multe firme, important este să ai grijă de tine. Din cap până în picioare, cât mai des poți. Iată aici câteva idei de îngrijire corporală care să te ajute în rutina ta zilnică.

Cum îți îngrijești părul

Coafura și aspectul părului sunt cele care fac prima impresie. Prin urmare un păr curat și aranjat este un păr frumos. Din firele de păr îți vine energia de viață. Folosește un șampon care ți se potrivește, iar dacă nu știi ce să alegi, cere sfatul unui specialist. Acesta îți va face recomandări în funcție de tipul tău de păr, de bugetul pe care îl ai la dispoziție și de nevoile tale.

Când te speli pe cap, masează-ți scalpul cu grijă, apoi, aplică șamponul și pe firul de păr. Clătește-te bine și mai șamponează-te încă o dată, apoi clătește din nou. Pune-ți un prosop pe cap fără să agresezi firele de păr. Ține-l până se absoarbe excesul de apă, apoi schimbă-l. Ideal ar fi să nu îți usuci părul cu prea multă căldură, ci să folosești o treaptă medie a uscătorului sau a periei.

Cum îți îngrijești tenul

Mai important decât machiajul este ritualul pentru demachiere. Indiferent dacă ai aplicat sau nu produse cosmetice pe față, este indicat să te demachiezi în fiecare seară înainte de culcare.

Folosește demachiantul potrivit tenului tău și spală-te pe față. Șterge-te cu un prosop pe care îl ai special pentru această parte a corpului. După ce te-ai demachiat, folosește o loțiune tonică potrivită tipului tău de ten. O dată sau de două ori pe săptămână este recomandat să folosești și un produs de exfoliere pentru îndepărtarea celulelor moarte și curățarea, în profunzime, a tenului.

Ultimul pas în îngrijirea tenului este hidratarea. Aceasta este esențială pentru orice tip de ten. Folosește o cremă potrivită pe care să o aplici cu mișcări circulare, pe frunte, pe față, pe gât și pe decolteu. În anotimpul cald alege o cremă mai ușoară, cu protecție solară.

Îngrijirea mâinilor

Mâinile sunt și ele foarte importante atunci când vine vorba de îngrijirea zilnică. Ele sunt printre primele aspecte pe care cineva le observă la o primă întâlnire. Chiar dacă preferi o manichiură clasică, unghii lungi sau scurte, este important să fie îngrijite și curate. Este recomandat să folosești un săpun dezinfectant și o cremă de mâini care să îți hidrateze și catifeleze pielea.

Cum îți îngrijești pielea corpului

Rutina de îngrijire a corpului este un obicei pe care, de cele mai multe ori îl preluăm de la mamele și bunicile noastre. Diferența este că, în zilele noastre, avem la îndemână foarte multe produse. Ideal ar fi să le găsim pe cele potrivite nouă. Dacă nu reușești să faci asta singură, poți oricând să ceri sfatul unui specialist care să te îndrume către ce ai tu nevoie. Gelul de duș și crema de corp sunt primele de care vei avea nevoie în fiecare zi. Pe urmă, poți să-ți îmbunătățești colecția cu diverse alte produse, care să te ajute să ai o piele așa cum îți dorești.

Bineînțeles că nu doar aspectul exterior este important, ci și ce mănânci, la ce te uiți sau ce te bucură.

Hidratarea zilnică este un obicei pe care ar trebui să îl aibă fiecare dintre noi. Consumul de apă este una dintre primele recomandări pentru îngrijirea organismului, în general. Să mănânci ce îți place, fără să faci excese, să încerci să ai o alimentație sănătoasă. Să dormi cât este nevoie și să faci și puțină mișcare în fiecare zi.

Ce citești, la ce te uiți, cu cine conversezi. Sunt alte câteva aspecte importante pentru sănătatea organismului tău. Aceste lucruri trebuie să îți aducă plăcere și bucurie de viață.

Fiecare lucru pe care îl faci, fiecare aspect al vieții tale trebuie să aducă plăcere. Un corp sănătos este un corp frumos. Ai grijă de tine în fiecare zi.

Sursa foto: https://www.shutterstock.com