Cum îți alegi corect șamponul în funcție de tipul de păr pe care îl ai

Ca să avem părul așa cum ne dorim, trebuie să fim atenți, în primul rând, la produsele pe care le folosim. Șamponul este unul dintre ele, iar achiziționarea sa nu este atât de simplă pe cât pare, la prima vedere. Pentru un păr puternic și sănătos, este necesar să ținem cont de câteva criterii. Iată cum îți alegi șamponul în funcție de tipul de păr pe care îl ai!

image

În mod evident, frumusețea părului constă în îngrijirea sa. Pentru un păr strălucitor și cu volum, la fel „ca în reclame‟, este necesar să ținem cont de calitatea produselor care fac parte din rutina noastră de îngrijire. Curățarea scalpului este un pas important, de aceea șamponul trebuie să fie ales cu precizie. 

Ce șampon să alegi dacă te confrunți cu mătreață 

Dacă te confrunți cu mătreață, în primul rând, este necesar să cauți produse care conțin ingrediente naturale, precum: ulei de argan, ulei de jojoba și ulei de cocos. Aceste ingrediente promovează sănătatea părului, hidratează scalpul, îndepărtează reziduurile excesive de pe scalp și previn deteriorarea părului.

Ține cont că uleiul de argan este extrem de eficient în lupta cu mătreața și totodată este de folos și pentru persoanele cu părul uscat sau creț. Menta este, de asemenea, un alt ingredient care previne și combate mătreața. 

produsele care stimulează creșterea părului

Biotina ajută la producerea de keratină, o componentă principală a părului, care contribuie la formarea firelor de păr. Această vitamină îngroașă și întărește foliculii de păr, iar rezultatul este un păr lung, strălucitor și moale. Dacă părul tău refuză să crească, caută produse care conțin biotină. De asemenea, menta este și de această dată un ingredient de folos.

Citește și: De ce este biotina esențială pentru organism 

Pentru un păr ușor de coafat 

Dacă îți dorești să obții un păr ușor de coafat, încearcă produsele care conțin fito-cofeină, un ingredient de ajutor în acest sens. În plus, fito-cofeina ajută în tratamentul căderii părului, îmbunătățește textura firului de păr și îl întărește. 

Ai părul creț? Încearcă aceste produse! 

Glicerina este un ingredient benefic pentru toate tipurile de păr, însă, în mod special, pentru persoanele care au părul creț sau des. De asemenea, glicerina poate fi găsită și în anumite balsamuri pentru păr, destinate părului uscat. Mai mult decât atât, studiile spun că acest ingredient poate combate mătreața. 

Uleiuri esențiale, pentru păr uscat 

În general, uleiurile esențiale prezintă o gamă largă de beneficii. Atenuează durerile musculare și modifică starea de spirit, însă ajută și în tratamentul de îngrijire al părului.

Vezi și: Binefăcătoarele uleiuri esențiale! Cât de eficiente sunt pentru uz intern și când sunt indicate pentru uz extern 

De pildă, produsele pentru păr care conțin ulei esențial de lavandă, ulei esențial de busuioc și ulei esențial de ghimbir hidratează scalpul și sunt ideale pentru persoanele care au părul uscat, ondulat sau creț. 

Sursă foto: Shutterstock