Produsele alimentare care provoacă rărirea părului. Evită-le pe cât posibil!

Alegerile alimentare au o mare influență asupra stării noastre de sănătate și aspectului fizic. De aceea, dacă îți dorești să te simți și să arăți bine, este necesar să acorzi mai multă atenție produselor alimentare pe care le consumi. Potrivit specialiștilor, unele preparate din comerț pot influența căderea și, implicit, rărirea părului. 

image

Ca să fim în formă, este important că îi oferim organismului toate substanțele nutritive de care are nevoie. Carbohidrații sunt o parte esențială din alimentația de zi cu zi, deoarece oferă energie, stimulează metabolismul, ajută la digestie și, dacă sunt consumați cu măsură, ajută și la slăbit. Cu toate acestea, există anumiți carbohidrați care pot deteriora părul. 

Citește și: Mănâncă inteligent! Cum alegi carbohidrații de bună calitate atunci când mergi la cumpărături

Carbohidrații pe care trebuie să îi eviți

Conform publicației „Express‟, dieta bogată în carbohidrați rafinați, cu niveluri ridicate de zahăr, poate stimula organismul să producă mai mulți hormoni androgeni, care, la rândul lor, pot declanșa procedeul de rărire a părului. „Androgenii reprezintă un grup de hormoni sexuali pe care îl au atât bărbații, cât și femeile, dar aceștia funcționează mai mult în dezvoltarea caracteristicilor masculine. Practic, acest lucru înseamnă că în momentul în care consumi alimente bogate în carbohidrați rafinați, organismul eliberează hormoni care declanșeză micșorarea foliculilor de păr‟.

Conform specialiștilor, consumul de carbohidrați rafinați poate afecta în special femeile cu vârste de peste 40 de ani. „Femeile de peste 40 de ani pot intra la menopauză sau, deja sunt la menopauză, cu nivelul de estrogen în scădere. Dieta bogată în alimente procesate și zaharuri stimulează inflamația în organism și, de asemenea, poate produce mai mulți androgeni. Astfel, femeile se pot confrunta cu alopecie androgenă, care stimulează procesul de rărire și chelie al părului‟, relatează medicul Gaby L. Longsworth. 

Preparatele care influențează rărirea părului 

Printre preparatele care conțin carbohidrați rafinați, ce pot influența rărirea părului, se numără: pizza, gogoșile și alte produse de patiserie, dulciurile, pastele albe, preparatele procesate, laptele praf, iaurturile cu diverse arome, cartofii prăjiți, chips-urile, pâinea și orezul alb. 

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cartofi în fiecare zi

Cele mai bune alimente pentru un păr sănătos 

Dacă dorești să îți îmbunătățești calitatea părului, specialiștii recomandă urmarea unei diete sănătoase și echilibrate, bogate în legume și grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați complecși. Printre alimentele benefice pentru sănătatea părului se numără: legumele cu frunze verzi, uleiul de măsline, avocado, nucile și semințele, ouăle, carnea de vită, carnea de pui organic, peștele, fructele de pădure și cartofii dulci. Conform Dr. Longsworth. „Aceste alimente sunt ideale atât pentru păr, cât și pentru controlul greutății și pentru strălucirea pielii‟

Sursă foto: Shutterstock