Cum se îngrijește corect părul cărunt. Vara, pălăria este esențială

Dacă alegi să renunți la vopsea și optezi pentru părul cărunt, atunci trebuie să știi cum să îl îngrijești, pentru a-l purta cu mândrie, în fiecare zi. Iată câteva recomandări în acest sens!

image

În timp ce vopsirea părului este o procedură costisitoare și de lungă durată, părul cărunt, natural, este fi o opțiune mai sănătoasă și deloc scumpă. Dacă te-ai săturat să merg la salon, în fiecare lună sau să te vopsești singură acasă, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte să optezi pentru culoarea naturală a părului tău. 

Citește și: FOTO Andie MacDowell sfidează toate tiparele de frumusețe de la Hollywood. A făcut senzație la Cannes

Dacă îți dorești să optezi pentru părul cărunt, în primul rând, trebuie să te asiguri că aspectul părului tău este uniform. Poți opta pentru decolorare sau pentru o tunsoare majoră, precum tunsorile pixie, bob sau lob (bob lung). De asemenea, poți să îți lași părul să crească natural, însă trebuie să îți asumi că procesul va fi lungă durată. 

Ce produse să folosești după 

Odată ce te-ai decis pentru care variantă să optezi, este bine să te asiguri că părul tău va căpăta un aspect sănătos. Vizita la hairstylist este importantă, însă și produsele pe care le folosești. Este necesar să folosești ulterior un șampon tonifiant și densificator, pentru păr matur, precum și o mască de păr, cu vitamina E, pentru un plus de vitalitate. Înainte de șamponare, este ideal să își masezi scalpul, deoarece acest truc îmbunătățește circulația sanguină și conferă volum părului. Nu uita nici de uleiuri! Uleiul de jojoba și cel de argan au proprietăți de hidratare, așa că este bine să aplici câteva picături de la rădăcini până la vârfuri, cel puțin o dată pe săptămână. 

Vezi și: Știai că părul tău poate conține aur? Iată la ce poate fi folosit! 

Căldura, cel mai mare inamic al părului cărunt 

Când temperaturile sunt ridicate, ca să te bucuri de un păr strălucitor, este foarte important să te asiguri că porți o pălărie sau o șapcă pe cap, când ieși în aer liber. Asta pentru că părul cărunt se deteriorează mai repede din cauza razelor solare puternice. De asemenea, când te coafezi, folosește instrumente pe bază de căldură, special dedicate părului matur, de bună calitate. Nu lăsa instrumente pentru coafat să acționeze mai mult de câteva secunde pe păr, deoarece temperatura ridicată este cel mai mare inamic al părului cărunt! 

În plus, pentru că vârfurile uscate sunt mai vizibile în cazul părului cărunt, este bine să îți tai vârfurile, la fiecare 6-7 săptămâni.

Sursă foto: Shutterstock