Cum se îngrijește corect părul cărunt. Vara, pălăria este esențială

Dacă alegi să renunți la vopsea și optezi pentru părul cărunt, atunci trebuie să știi cum să îl îngrijești, pentru a-l purta cu mândrie, în fiecare zi. Iată câteva recomandări în acest sens!

image

În timp ce vopsirea părului este o procedură costisitoare și de lungă durată, părul cărunt, natural, este fi o opțiune mai sănătoasă și deloc scumpă. Dacă te-ai săturat să merg la salon, în fiecare lună sau să te vopsești singură acasă, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte să optezi pentru culoarea naturală a părului tău. 

Citește și: FOTO Andie MacDowell sfidează toate tiparele de frumusețe de la Hollywood. A făcut senzație la Cannes

Dacă îți dorești să optezi pentru părul cărunt, în primul rând, trebuie să te asiguri că aspectul părului tău este uniform. Poți opta pentru decolorare sau pentru o tunsoare majoră, precum tunsorile pixie, bob sau lob (bob lung). De asemenea, poți să îți lași părul să crească natural, însă trebuie să îți asumi că procesul va fi lungă durată. 

Ce produse să folosești după 

Odată ce te-ai decis pentru care variantă să optezi, este bine să te asiguri că părul tău va căpăta un aspect sănătos. Vizita la hairstylist este importantă, însă și produsele pe care le folosești. Este necesar să folosești ulterior un șampon tonifiant și densificator, pentru păr matur, precum și o mască de păr, cu vitamina E, pentru un plus de vitalitate. Înainte de șamponare, este ideal să își masezi scalpul, deoarece acest truc îmbunătățește circulația sanguină și conferă volum părului. Nu uita nici de uleiuri! Uleiul de jojoba și cel de argan au proprietăți de hidratare, așa că este bine să aplici câteva picături de la rădăcini până la vârfuri, cel puțin o dată pe săptămână. 

Vezi și: Știai că părul tău poate conține aur? Iată la ce poate fi folosit! 

Căldura, cel mai mare inamic al părului cărunt 

Când temperaturile sunt ridicate, ca să te bucuri de un păr strălucitor, este foarte important să te asiguri că porți o pălărie sau o șapcă pe cap, când ieși în aer liber. Asta pentru că părul cărunt se deteriorează mai repede din cauza razelor solare puternice. De asemenea, când te coafezi, folosește instrumente pe bază de căldură, special dedicate părului matur, de bună calitate. Nu lăsa instrumente pentru coafat să acționeze mai mult de câteva secunde pe păr, deoarece temperatura ridicată este cel mai mare inamic al părului cărunt! 

În plus, pentru că vârfurile uscate sunt mai vizibile în cazul părului cărunt, este bine să îți tai vârfurile, la fiecare 6-7 săptămâni.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg