Dacă îți dorești un păr frumos și sănătos, evită să faci aceste greșeli!

Părul sănătos face parte din cartea de vizită a unei femei, așa că pentru a-i menține frumusețea, este necesar să acorzi atenție felului în care îl îngrijești. Nu este suficient să folosești produse extraordinare, ci și să fii atentă și la aceste obiceiuri! 

image

O podoabă capilară sănătoasă și frumoasă este un semn al atenției asupra îngrijirii personale. În plus, se spune că femeile cu un aspect plăcut al părului au mai multă încredere în ele și se simt atrăgătoare.

Pentru a-l obține, este necesar să eviți următoarele greșeli. 

Citește și: Păr încărunțit? Scapă de firele albe cu aceste 3 soluții de casă!

Tu faci aceste lucruri? 

Orice femeie își dorește să obțină un păr frumos, așa că ține cont de următoarele lucruri în ceea ce privește îngrijirea podoabei capilare. 

  1. Îți dorești cu ardoare să ai un păr lung - Părul lung nu este neapărat și sănătos. Dacă nu este tuns periodic, firele de păr se pot degrada și devin predispuse la rupere.  
  2. Te speli prea des pe cap - Este firesc să îți dorești să ai un păr curat, însă spălarea zilnică a acestuia îndepărtează uleiurile naturale și afectează scalpul. Mai mult, dacă ești vopsită, apa caldă poate estompa culoarea. Recomandarea generală este ca părul să fie spălat de 2-3 ori într-o săptămână. 
  3. Aplici prea mult balsam - Poate că balsamul te ajută să obții un păr fin, însă nu exagera cu cantitatea folosită, deoarece îți poate usca și deteriora podoaba capilară! De asemenea, dacă balsamul nu este pentru scalp, ține cont să nu îl aplici pe rădăcini, deoarece îngrașă părul. Poate te interesează acest articol: Cum să alegi cel mai bun balsam în funcție de tipul tău de păr
  4. Folosești extensii des - Extensiile de păr te ajută să ai un păr lung și plin de volum, dar utilizarea acestora pe termen lung afectează sănătatea firelor de păr naturale. Alternative mai bune sunt extensiile de păr clip-on (cu clips). 
  5. Nu utilizezi peria potrivită - Dimensiunea periei pe care o folosești pentru coafare și uscare contează. După ce ți-ai uscat părul cu o perie tip paletă, folosește la pieptănare și coafare o perie mare, rotundă și metalică, deoarece adaugă volum. 

Sursă foto: Shutterstock