Leacuri pentru articulaţii dureroase

1 81279 original jpg jpeg

Intense şi greu de suportat, durerile articulare pot afecta pe oricine, însă, se manifestă frecvent la vârstnici. Apar, de obicei, la nivelul genunchilor, umerilor şi a coatelor.

Durerile articulare pot avea cauze variate, de la simpla poziţie vicioasă, până la afecţiuni precum osteoporoza, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta. De asemenea, printre factorii de risc se numără şi traumatismele, suprasolicitarea articulaţiilor, schimbările de anotimp, efortul fizic şi înaintarea în vârstă. Dacă durerea devine insuportabilă, apar umflături, roşeaţă şi deformări, este indicat să mergi la medic. Durerile uşoare pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale.

Ceai de brusture, pentru mobilitate

Brusturele are în compoziţie substanţe care ajută la eliminarea durerilor de la nivelul încheieturilor şi la recăpătarea mobilităţii. Ceaiul se prepară din 2 linguri de rădăcină mărunţită la un litru de apă clocotită. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi.

Cataplasmele cu ceapă, recomandate în gută

Durerile reumatice şi cele provocate de gută pot fi ameliorate cu ajutorul cataplasmelor cu ceapă. Se toacă o ceapă, se pune între 2 bucăţi de tifon, apoi se aplică pe locul dureros şi se ţine câteva ore. De asemenea, un bun calmant pentru durerile de articulaţii este şi decoctul din ceapă. Se taie 3 cepe, curăţate doar de foile de la suprafaţă, şi se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se consumă câte un pahar de decoct, de 2 ori pe zi.

Decoctul de ghimbir ajută încheieturile

Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrita reumatoidă. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamaţiilor locale, de tipul luxaţiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.

Infuzia de urzică, bună în reumatism

Frunzele de urzică sunt folosite pentru a trata simptomele dureroase de artrită, gută şi reumatism. Planta ajută la reducerea inflamaţiilor articulare şi, în acelaşi timp, consolidează structura osoasă. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă la o ceaşcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol.

Baia cu infuzie de cimbrişor calmează durerile

Cimbrişorul poate fi întrebuinţat în băi aromatice care liniştesc durerile provocate de reumatism şi gută. Astfel, este recomandată baia cu infuzie de cimbrişor. Se folosesc 50 g plantă, la un litru de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă în apa de baie, care trebuie să aibă o temperatură de 30°C.