Leacuri pentru articulaţii dureroase

1 81279 original jpg jpeg

Intense şi greu de suportat, durerile articulare pot afecta pe oricine, însă, se manifestă frecvent la vârstnici. Apar, de obicei, la nivelul genunchilor, umerilor şi a coatelor.

Durerile articulare pot avea cauze variate, de la simpla poziţie vicioasă, până la afecţiuni precum osteoporoza, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta. De asemenea, printre factorii de risc se numără şi traumatismele, suprasolicitarea articulaţiilor, schimbările de anotimp, efortul fizic şi înaintarea în vârstă. Dacă durerea devine insuportabilă, apar umflături, roşeaţă şi deformări, este indicat să mergi la medic. Durerile uşoare pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale.

Ceai de brusture, pentru mobilitate

Brusturele are în compoziţie substanţe care ajută la eliminarea durerilor de la nivelul încheieturilor şi la recăpătarea mobilităţii. Ceaiul se prepară din 2 linguri de rădăcină mărunţită la un litru de apă clocotită. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi.

Cataplasmele cu ceapă, recomandate în gută

Durerile reumatice şi cele provocate de gută pot fi ameliorate cu ajutorul cataplasmelor cu ceapă. Se toacă o ceapă, se pune între 2 bucăţi de tifon, apoi se aplică pe locul dureros şi se ţine câteva ore. De asemenea, un bun calmant pentru durerile de articulaţii este şi decoctul din ceapă. Se taie 3 cepe, curăţate doar de foile de la suprafaţă, şi se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se consumă câte un pahar de decoct, de 2 ori pe zi.

Decoctul de ghimbir ajută încheieturile

Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrita reumatoidă. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamaţiilor locale, de tipul luxaţiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.

Infuzia de urzică, bună în reumatism

Frunzele de urzică sunt folosite pentru a trata simptomele dureroase de artrită, gută şi reumatism. Planta ajută la reducerea inflamaţiilor articulare şi, în acelaşi timp, consolidează structura osoasă. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă la o ceaşcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol.

Baia cu infuzie de cimbrişor calmează durerile

Cimbrişorul poate fi întrebuinţat în băi aromatice care liniştesc durerile provocate de reumatism şi gută. Astfel, este recomandată baia cu infuzie de cimbrişor. Se folosesc 50 g plantă, la un litru de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă în apa de baie, care trebuie să aibă o temperatură de 30°C.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg