De ce ți se exfoliază unghiile atât de repede. Deficiențele nutriționale, printre cauze

Ai observat, în ultima perioadă, că unghiile ți se exfoliază? Deficiențele nutriționale, tehnicile de manichiură sau chiar prezența unei afecțiuni ar putea fi de vină. 

image

Exfolierea unghiilor este o problemă pe care nu trebuie să o ignori, deoarece poate să aibă diferite cauze.

Cea mai frecventă este umezirea sau uscarea repetitivă a mâinilor. Se întâmplă adesea în timpul curățeniei și din cauza folosirii produselor care conțin chimicale. De asemenea, unghiile se pot exfolia dacă te expui la umiditate prelungită și căldură. Pentru a preveni acest lucru, cel mai bine este să porți mănuși de protecție când faci curățenie, să îți usuci mâinile după fiecare spălare și să aplici, în mod regulat, o cremă de mâini care conține vitamina E. De asemenea, alege produse de curățenie hipoalergenice, deoarece acestea conțin agenți naturali. 

Citește și: Cele mai lungi unghii naturale! Simone nu și-a mai tăiat unghiile de trei ani 

Unghiile se exfoliază mai repede și dacă le pilești mai mult decât trebuie. Pilirea, în mod excesiv, usucă unghia și o face fragilă, astfel încât se deteriorează mai repede. Când îți faci manichiura, asigură-te că o pilești cât este necesar. De asemenea, după procedură, folosește cremă hidratantă sau ulei pentru unghii.

Și deficiențele nutriționale au legătură cu exfolierea unghiilor. Un nivel scăzut de calciu, precum și o deficiență de fier, vitamina B și vitamina D ar putea fi de vină. Toate aceste substanțe întăresc unghiile, iar în cazul deficiențelor, ele devin fragile, predispuse la exfoliere și rupere. Soluția este dieta echilibrată, bogată în fructe, legume și proteine slabe. De asemenea, suplimentele alimentare, recomandate de medicul de familie, te-ar putea ajuta. 

Citește și: La ce se referă „Teoria unghiilor roșii” și de ce bărbații pot fi atrași de această. culoare 

O altă cauză poate fi prezența unei afecțiuni tiroidiene, deoarece boala tiroidiană favorizează deteriorarea unghiilor. Dacă pe lângă acest simptom, te confrunți și cu: oboseală excesivă, modificări de greutate, anxietate și ceața creierului, ar fi indicat să ceri sfatul unui specialist! 

Inclusiv infecțiile fungice, precum Onicomicoza (sau ciuperca unghiilor), ar putea să ducă la exfolierea unghiilor. Dacă te confrunți cu această infecție, s-ar putea ca unghiile să se îngroașe și să devină albe, galbene sau maro, scrie „Clinica Mayo”. 

Sursă foto: Shutterstock