Detoxifierea colonului cu doar 7 ingrediente naturiste

Terapia prin clisme nu sună plăcut, dar practicienii susțin că poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei și pierderea în greutate.

image

Cu toate acestea, curățarea colonului prin irigare si hidroterapie nu este fără riscuri. La fel ca majoritatea practicilor de stil de viață, acesta trebuie abordat cu atenție și având cunoștințe suficiente despre potențialele pericole.

Există însă o alternativa pe care o putem aborda în privința detoxifierii colonului și implicit a organismului. Pe lângă curățarea colonului cu ajutorul clismelor, există multe produse pe piață care oferă beneficii similare prin suplimentele naturiste administrate oral. Acestea pot veni sub formă de capsule, pulberi sau ceaiuri și includ fibre vegetale și laxative naturale. Dacă optați pentru suplimente, citiți cu atenție rândurile de mai jos.

Menținerea unui colon curat și a unei flore intestinale sănătoase sunt un fapt extrem de important pentru menținerea sănătății organismului. Persoanele care au probleme cu sistemul digestiv și sunt diagnosticate cu colon iritabil și  boala Crohn suferă adesea de constipație și sunt familiarizate cu neregulile intestinale. Alimentația deficitară și sedentarismul duc la o degenerare a stării de sănătate, la oboseală cronică și în timp se ajunge la boli precum obezitatea și diabetul. De aceea, funcționarea normală a colonului ne poate feri de multe neplăceri și dureri în viață.

Funcția principală a intestinelor este de a elimina reziduurile, dar și de a regla metabolismul, de a absorbi nutrienţii și vitaminele, precum și de a menține echilibru hidro-electrolitic. Când intervine stresul, dieta necorespunzătoare și lipsa de activitate fizică și în aer liber, primul care are de suferit este colonul prin acumularea de deșeuri și imposibilitatea de a elimina toxinele din corp. Efectele vizibile se arată imediat: epuizare, sănătate precară și inflamație intestinală. De aceea curățarea colonului este foarte importantă.

Cum putem curăța colonul?

Cu toții am auzit despre mușețel, fenicul, anason, păpădie și mentă că ar ajuta în tratarea afecțiunilor digestive. Este adevărat că în ajutorul restabilirii tranzitului intestinal și a unei digestii fără probleme vin plantele medicinale. Aceste plante au proprietăți de detoxifiere, de curățare, ușurează inflamația și ajută la îngrijirea colonului și a intestinelor. Ceaiurile, tincturile și suplimentele pe bază de plante medicinale sunt de un folos real în combaterea colonului iritabil. Aceste plante ar trebui să  completeze o dietă adecvată, bogată în fructe și legume și un stil de viață sănătos.

În căutarea eficienței plantelor în vederea detoxifierii colonului, specialiștii în domeniul nutriției au dezvoltat o combinație de plante care reduce flatulența și meteorismul, echilibrează tranzitul intestinal, tratează constipația, elimină paraziții intestinali și toxinele atașate de pereții colonului.

Această combinație echilibrată conține următoarele ingrediente:

1.     Nuca neagră este folosită în medicina naturistă pentru a ajuta la eliminarea viermilor intestinali (vermifug/antihelmintic) și pentru a trata pecingine (Tinea corporis). Are efect antiinflamator, calmează durerile de stomac și reduce inflamația intestinelor.

2.     Pulberea de psyllium este o formă de fibre obținute din cojile semințelor plantei Plantago ovata. Este cel mai frecvent cunoscut ca laxativ care formează volum. Aceasta înseamnă că absoarbe apă din intestin și ușurează mișcările intestinale, ajutând la reglarea tranzitului fără a crește flatulența. Psyllium are capacitatea de a înmuia scaunul, cu condiția să beți suficientă apă. Folosit în acest fel, poate preveni complicațiile constipației, cum ar fi hemoroizii și fisurile anale. Poate fi adăugat în dietă pentru a ajuta la promovarea sănătății digestive generale. De asemenea, Psyllium este un prebiotic - o substanță care ajută coloniile sănătoase de probiotice să crească în intestin, fiind esențiale pentru imunitate.

3.     Konjac Glucomannan mărește volumul și conținutul de apă al scaunului, fiind o fibră alimentară obținută din rădăcina plantei Konjac. Tratează constipația și încetinește absorbția glucozei și a colesterolului în intestin, ajutând la controlul glicemiei la persoanele cu diabet și la reducerea nivelului de colesterol.

4.     Extractul din frunze de Senna este recunoscut în tratarea constipațiilor, fiind un foarte bun laxativ, deoarece promovează mișcarea peristaltică a intestinului.

5.     Scoarța de Ulm alb oferă acțiune liniștitoare și eliminarea toxinelor. În medicina tradițională a nativilor americani, scoarța de Ulm alb este folosită pentru a trata rănile și afecțiunile gastro-intestinale.

6.     Lactobacillus acidophilus este o bacterie care există în mod natural în intestine, fiind folosit ca probiotic sau „bacterie prietenoasă”, ca un ajutor eficient în tratarea diareei, în tratarea sindromului de intestin iritabil, în tratarea intoleranței la lactoză și a bolii Crohn.

7.     Pectina de Măr ajută la dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase, având un conținut ridicat de fibre. Detoxifică colonul prin stimularea mișcărilor peristaltice, împingând deșeurile înainte.

Un colon curat este considerat a fi esențial pentru menținerea unui organism sănătos și echilibrat și a unei stări de bine generale. Combinația de 7 ingrediente naturale de mai sus se poate regăsi sau adăuga într-un program complet de detoxifiere colon.