Dureri menstruale intense? Aceste 5 exerciţii fizice le reduc!

Dacă ai dureri menstruale, ultimul lucru la care te poţi gândi sunt exercițiile fizice,  dar tocmai acestea te ajută să redevii activă. Îţi oferă o doză suplimentară de endorfine care îţi dau o stare bună de spirit şi ameliorează crampele abdominale.

image

Durerile de spate, abdominale, de cap, oboseala, starea generală proastă, balonarea – toate pot fi combătute prin exerciții fizice speciale. Acestea cinci exerciţii simple, uşor de făcut alungă disconfortul mult mai repede decât dacă stai la pat, în poziţie fetală.

Mersul pe jos este cel mai simplu mod de a-ți atenua crampele menstruale atât de neplăcute. Este un exerciţiu cardio de intensitate redusă care ajută şi inimii, şi pentru a scăpa de stresul pe care multe femei îl resimt în timpul menstruației.

Ridicări ale pelvisului de la sol

Este un exercițiu simplu care scade durerea din zona abdomenului inferior.

Întinsă pe podea, depărtează picioarele. Ridică încet șoldurile de pe podea, apoi coboară uşor. Repetă mişcarea de zece ori sau timp de aproape două minute. Aşa vei pune sângele în mişcare către mușchii spatelui, ceea ce ameliorează şi durerile de spate.

Genunchii la piept

Crampele abdominale sunt combătute şi cu ajutorul acestui exercițiu calmant. Tot din poziţia întinsă pe spate, întinzi un picior. Tragi ușor celălalt genunchi în sus, spre bărbie. Menții această postură câteva minute și repeți cu piciorul opus.

Vezi și: Ce trebuie să incluzi în alimentaţie când eşti la menstruaţie

Ridicări ale fesierilor

Sprijină antebrațele pe o piesă de mobilier fixă. În echilibru pe piciorul stâng ușor îndoit, întinzi piciorul drept în spate. Ridici și cobori piciorul drept de la podea până la înălțimea șoldului. Ai grijă să nu arcuieşti spatele în timpul ridicărilor. Acest exercițiu întărește musculatura spatelui şi abdominală, ceea ce reduce durerile de spate, dar şi balonarea.

Aplecări

În cazul în care durerile de cap și schimbările de dispoziție devin deranjante în timpul menstruației, acest exercițiu ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. Stai în şezut, cu picioarele întinse în fața ta. Te apleci uşor cu braţele întinse în faţă, tragi abdomenul spre interior și menții această poziție timp de două-trei minute.

Citeşte şi: Nu ignora aceste probleme ale menstruaţiei

Pentru musculatura abdominală

Te întinzi pe spate cu antebrațele în lateral. Îndoi picioarele şi le ridici de pe podea la 90 de grade. Atingi podeaua cu degetele de la picioare, alternând dreptul cu stângul. În acest mod, îţi pui la lucru musculatura abdominală şi-ţi ameliorezi crampele.