Nu ignora aceste probleme ale menstruaţiei

1 74639 original jpg jpeg

Atunci când ne vine menstruaţia este momentul definitoriu din viaţa fiecăreia. Aceasta marchează schimbări biologice semnificative în corp şi înseamnă că acum organismul este capabil de a concepe un copil.

În fiecare lună când o să ne vină ciclul,corpul va proteja mucoasa uterului,iar sângele menstrual va curge prin cervix,şi apoi,prin vagin. Perioada tipică a menstruaţiei durează între 3 şi 7 zile,dar poate să difere de la femeie la femeie.

Ce se întâmplă în perioada de menstruaţie:

În fiecare lună,un ou începe să crească într-unul din ovare. După ce este complet dezvoltat,oul călătoreşte la uter prin trompele uterine,iar acest proces se numeşte ovulaţie. În acest timp,nivelul de estrogen,care este un hormon feminin din corpul nostru,începe să crească şi mucoasa uterină se îngroaşă. Dacă ai contact sexual şi sperma bărbatului ajunge la ou şi-l fertilizează,ovulul se fixează pe peretele uterin îngroşat,şi rămâi însărcinată. În cazul în care ovulul nu este fertilizat,se dezintegrează şi se elimină din organism sub formă de descărcare de gestiune în timpul menstruaţiei.

Iată câteva lucruri importante de reţinut despre menstruaţie:1. Modificările dinainte de perioada de sarcina pot minimiza perioada ciclului

Nu toate simptomele corpului şi care sunt asociate sarcinii,indică faptul că ai putea fi însărcinată. Menstruaţia ar putea declanşa apariţia unor astfel de simptome. Aşa cum am spus mai sus,în zilele de menstruaţie,corpul se îngroaşă şi pregăteşte mucoasa uterului în cazul în care se produce o sarcină,şi astfel,apar unele simptome.

Corpul face acest lucru prin secretarea anumitor hormoni care contribuie la crearea mucoasei uterine,care va asigura şi hrăni embrionul. Atunci când corpul secretă hormonii,cum este progesteronul,poate duce la schimbări în organism,cum este retenţia de apă. Dar poţi avea şi alte simptome,cum sunt greaţa,vărsăturile sau durerile de spate.

2. Sângerările prelungite pot indica fibromul uterin

Multe femei au tendinţa de a trece cu vederea sângerările abundente. Într-un ciclu folosesc mai multe produse sanitare decât ar face-o în mod normal,dar nu dau importanţă. Menstruaţia poate dura mai mult decât este normal de 3 zile,ajungând până la 7 zile. Dacă durează mai mult de atât,atunci trebuie să te duci la medic.

Cu toate acestea,sângerările abundente în timpul perioadelor care se întind dincolo de 7 sau 8 zile ar putea fi un indicator al unei creşteri ale fibromului. Un fibrom este o creştere benignă,fibroasă şi musculară care apare în sau în jurul uterului.

Sângerările abundente şi cele prelungite sunt simptomele cele mai frecvente raportate în rândul femeilor care suferă de fibrom,conform unui studiu publicat în 2014,în Jurnalul Internaţional de Sănătate a Femeilor.

Ocazional,este posibil să observi,de asemenea,prezenţa de cheaguri de sânge în fluxul menstrual. Acest lucru,de asemenea,poate fi un semn de fibrom uterin.

3. Durerile menstruale excesive pot indica endometrioza

Durerile abdominale şi crampele sunt plângeri frecvente din timpul ciclului. În timpul menstruaţiei,endometrul produce prostaglandine,un hormon care induce inflamaţia şi durerea.

Cu toate acestea,durerile în regiunea abdominală inferioară şi zona pelviană care afectează capacitatea de a desfăşura activităţi de zi cu zi într-un mod major,pot fi un indiciu de endometrioză.

Endometrioza este o tulburare inflamatorie în care ţesutul uterin care este de obicei crescut şi trebuie să rămână în interiorul uterului,creşte în afara acestuia. Acest ţesut reprezintă mucoasa uterină,care se descompune în timpul ciclului.

4. Perioadele neregulate pot indica o tulburare hormonală

Este normal să avem perioade neregulate,dar în cazul în care această situaţie persistă,acesta chiar poate fi un motiv de îngrijorare. Dacă perioadele neregulate însoţesc şi alte simptome,cum sunt obezitatea,păr facial şi pe corp în exces,pierderea părului şi acnee,acestea ar putea fi un semn al sindromului ovarelor polichistice (SOPC).

La persoanele care au acest sindrom,chisturile se formează în ovare datorită activităţii excesive de testosteron în organism,un hormon sexual masculin. Aceste chisturi opresc ouăle să fie libere în ovar şi împiedică întregul proces de menstruaţie. Acesta poate duce şi la lipsa de menstruaţie.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg