Epilarea cu ceară: care sunt beneficiile acestui tip de tehnică

Epilarea cu ceară a devenit una dintre cele mai utilizate metode de îndepărtare a părului. Este unul dintre cele mai solicitate și preferate tratamente, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, datorită aplicării sale ușoare și efectelor de lungă durată.

image

Epilarea cu ceară este o tehnică ce constă în îndepărtarea părului de sub suprafața pielii, îndepărtând astfel părul de la rădăcină și întârziind creșterea acestuia. O ceară epilat poate fi aplicată pe aproape toate zonele corpului, fie pe față, fie pe zone mari, cum ar fi picioarele sau brațele.

Procesul de epilare cu ceară, după cum sugerează și numele, se bazează pe aplicarea de ceară topită, care determină deschiderea corectă a porilor. În acest fel, firele de păr pot fi îndepărtate mai repede.

Principalele avantaje pentru ceară epilat

Iată câteva dintre principalele avantaje ale epilării cu ceară, care au făcut-o una dintre cele mai populare și preferate metode de epilare.

Încetinește creșterea părului

Epilarea cu ceară are un efect de lungă durată. Deoarece este smuls din folicul, părul are nevoie de mai mult timp pentru a crește. La fiecare ședință, foliculul de păr va deveni din ce în ce mai slab, astfel încât părul va crește foarte slab și mai încet. Din acest motiv, epilarea cu ceară este una dintre metodele care încetinește cel mai mult creșterea părului.

Este o metodă prietenoasă cu pielea

Epilarea cu ceară poate acționa ca un exfoliant, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte care aderă la țesuturile pielii. Exfolierea cu ceară ajută, de asemenea, la obținerea unei pieli mai netede, mai sănătoase și mai plăcute din punct de vedere estetic. Pe scurt, epilarea cu ceară este exfoliantul ideal.

Ideal pentru diferite tipuri de piele

Există diferite tipuri de ceara epilat care satisfac nevoile, gusturile și mai ales a diferitele tipuri de piele ale fiecărei persoane.  Pe piață, putem găsi tipul de ceară epilat care se potrivește oricărui tip de piele: de la ceară caldă, caldă la rece.

Mai puțină iritare

Metodele convenționale de îndepărtare a părului, cum ar fi aparatele de ras, cauzează adesea iritații deranjante ale pielii. Dacă ceara este aplicată corect, iritarea nu ar trebui să dureze mai mult de 2 minute. Când este gata, este capabil să lase pielea mai moale și mai plăcută la atingere.

Înainte de epilare cu ceară

Atunci când alegeți epilarea cu ceară ca metodă de îndepărtare a părului, este important să mențineți pielea exfoliată, fără particule de piele moartă. Acest lucru împiedică părul să ajungă sub piele. Pe de altă parte, este recomandat să exfoliați pielea cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține beneficii maxime de pe urma epilării cu ceară.

După epilare

După epilarea cu ceară, este indicat să umeziți pielea cu apă rece. Acest lucru va permite porilor deschiși de epilarea cu ceară să se închidă corespunzător și va relaxa semnificativ pielea. Pe lângă aplicarea apei reci, trebuie folosită o cremă hidratantă non-grasă, pentru ca pielea să se refacă fără probleme.

Epilarea cu ceară este una dintre cele mai economice și mai prietenoase cu pielea. Cu toate acestea, pentru cea mai bună experiență de epilare cu ceară, cel mai bine este să mergeți la un estetician profesionist.

Alternative pentru epilarea cu ceară

Și, dacă preferați să vă luați adio de la păr pentru totdeauna, puteți alege epilarea cu laser. Este un tratament care poate fi ideal pentru toate tipurile de persoane, folosind un aparat a cărui energie va pătrunde până la foliculul de păr pentru a-l distruge. Echipa de profesioniști de la salonul de înfrumusețare va modera cantitatea de energie folosită pentru a adapta tratamentul la tipul de păr și de piele.

Epilarea cu ceară este la mare căutare și este o opțiune pentru foarte multe femei, dar și pentru foarte mulți bărbați. Nu numai că îndepărtează foarte multe părul pentru o perioadă lungă de timp, ci și pentru că, dacă este făcută corespunzător, va fi confortabilă și mai nedureroasă.