Exercițiul simplu de Pilates pe care trebuie să-l incluzi în rutina ta pentru un abdomen de admirat

Ţi-ai propus să slăbeşti şi nu reuşeşti să scapi prea uşor de grăsimea abdominală? Include în programul tău şi acest exerciţiu de Pilates cu ajutorul căruia vei lucra zona dorită şi-ţi vei îmbunătăţi dispoziţia.

image

În acest moment nu există nicio îndoială că Pilates este una dintre activitățile sportive care aduce multe efecte benefice nu doar pentru corp, ci şi pentru minte. Odată ce începi să pui în practică exerciţiile, nu trece mult timp şi observi schimbări importante, în primul rând o stare generală de bine.

Efectele exerciţiului de Pilates care te ajută sa slăbești

În ceea ce privește modul în care Pilates îţi poate transforma corpul, una dintre marile sale virtuți este că exercițiile sale sunt perfecte dacă vrei să scazi în greutate. Este posibil să faci rutina compatibilă cu alte activități sportive pentru pierderea în greutate și să-ți compui antrenamentul Pilates cu exerciții care contribuie la acest obiectiv.

Dacă ești unul dintre cei obișnuiți să facă sport și intenţionezi să renunți la obiceiurile sedentare, pentru a-ți tonifia corpul, Pilates este, fără îndoială, o opțiune de luat în calcul. Exercițiile sunt ușor de adaptat la toate nivelurile și, în plus, le poți face acasă. Nu necesită mult timp, așa că le poți încadra până şi în cel mai aglomerat program și nu necesită accesorii speciale, eventual un covoraș și îmbrăcăminte lejeră.

Exercițiile care pot alcătui o rutină completă de Pilates sunt foarte variate. Este recomandat să mergi la un antrenor care să te îndrume asupra celor mai potrivite pentru tine în funcție de obiectivele tale, dar sunt câteva pe care le poţi face fără probleme. Unul anume iese în evidență și a fost poziționat printre cele mai populare pentru rezultatele sale pozitive atunci când vrei să slăbeşti şi să-ţi tonifici zona abdominală. Este vorba despre răsucirile laterale, un tip de exercițiu inclus în antrenamentul Pilates care se concentrează pe regiunea abdominală. Ajută la tonifierea musculaturii, contribuie la arderea grăsimilor şi la îmbunătățirea posturii corpului.

Vezi și: Exerciţii simple de Pilates care îţi subţiază talia

Aşa faci răsuciri laterale ca să slăbeşti!

Răsucirile laterale reprezintă exerciții foarte accesibile și ușor de făcut chiar dacă nu ești obișnuit să faci sport. Începe prin a te întinde pe o parte pe un covoraș, cu picioarele apropiate, sprijinindu-te pe antebraț. Din această poziție, ridică șoldurile în linie dreaptă și echilibrează corpul ridicând mâna liberă.

Odată ce eşti în această poziție, adu mâna ridicată la sol. Însoțește mișcarea cu o întoarcere a șoldului care te duce către sol. Repetă exercițiul cu celălalt braț, astfel încât să lucrezi întreaga zonă abdominală, cu implicarea ambelor părți. Repetă mişcare de 15 ori în două-trei reprize.

Te-ar mai putea interesa: Ce sunt exercițiile somatice? Tipuri de încercat pentru alungarea stresului

Secretul pentru a implica mai mult musculatura abdominală și pentru a obține pierderea dorită de grăsime abdominală este să-ţi menții abdomenul contractat pe tot parcursul exercițiului. În acest fel, implici toţi muşchii şi, împreună cu rotaţia şoldului, îţi creşti şansele de a-ţi atinge scopul.

Fie că este prima dată când te decizi să faci mişcare pentru a slăbi, fie că, pur și simplu, nu știi de unde să începi, cel mai bine este să încerci să ceri ajutorul unui antrenor personal care îţi va spune care este cel mai bun mod de a începe această practică. Orice ai alege să faci, reţine că răsucirile laterale sunt simple şi eficiente pentru a-ți atinge obiectivele.

FOTO: Shutterstock