Exerciţii simple de Pilates care îţi subţiază talia

Ridicarea controlată a bazinului este doar un tip de exerciţiu care întăreşte abdomenul şi întreaga porţiune de mijloc a corpului. Descoperă câteva mişcări esenţiale pentru o talie mai subţire!

image

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, metabolismul devine mai lent, grăsimea începe să se acumuleze mai ales în zona abdominală şi este mai dificil de eliminat. Este imposibil să arzi grăsimile la nivel local, ceea ce face necesară mai întâi combinarea diferitelor metode pentru a slăbi și a lucra zonele dorite mai târziu. Aceste exerciţii indicate de Mujer Hoy fac posibilă modelarea regiunii taliei!

Avantajele exerciţiilor Pilates

Dacă nu eşti prea activ de fel, n-ar fi rău să începi să faci Pilates. Te va ajuta să-ţi menții o greutate sănătoasă, să tonifici musculatura, să ai o postură vizibil îmbunătățită, să previi durerile de spate și să întăreşti podeaua pelviană.

Un exercițiu de Pilates te ajută să atingi obiectivele de mai sus, ajutându-te să întăreşti întreaga zonă dacă ai reușit deja să elimini grăsimea abdominală. Acesta constă în ridicarea controlată a pelvisului pentru a scăpa de colăcei.

Cu această practică, nu numai că vei obține un abdomen plat, ci vei lucra și fesierii. Datorită acestui exercițiu vei putea lucra întreaga zonă mediană a corpului fără a fi nevoie să faci multe exerciții mai solicitante, precum plunk sau abdomene.

Exercițiul cu care vei obține un abdomen de admirat

Pentru a pune în practică exerciţiul simplu de Pilates care îţi subţiază talia trebuie să stai întins cu fața în sus pe un covoraș, pentru a putea întinde bine spatele pe podea cu genunchii îndoiţi şi tălpile pe podea. Trebuie să ai grijă să nu-ţi arcuieşti spatele. Ridici încet zona pelviană, controlând mișcarea, apoi cobori. Este important să păstezi zona coastelor aproape de sol pentru a preveni orice tip de rănire, precum și pentru a evita accelerarea mişcării.

Te-ar mai putea interesa: Exerciţiile Pilates te relaxează şi îţi tonifică muşchii

Mişcarea aceasta nu numai că întărește zona abdominală, ajutându-te să obții un abdomen plat, dar și stabilizează regiunea de mijloc care cuprinde abdomenul, zona lombară, pelvisul, fesele și musculatura profundă.

Ce alt exercițiu uşor îţi întăreşte abdomenul

Alături de ridicarea zonei pelviene, mai există un exerciţiu cu care vei putea îmbunătăţi aspectul abdomenului. Această mișcare este atât de eficientă încât este inclusă în toate rutinele sportive ale femeilor, mai ales a celor care n-au mai practicat un sport recent şi au nevoie s­ă crească treptat intensitatea exerciţiilor.

Te întinzi pe podea, pe spate, cu genunchii pliaţi şi tălpile pe podea. Îţi împreunezi palmele la ceafă și ridici un genunchi. În timp ce îl aduci spre piept, ridici şi omoplaţii, aducând cotul opus la genunchiul ridicat, cu o răsucire a trunchiului. Revii apoi la poziția inițială și repeți mișcarea cu celălalt picior şi celălalt cot.

Vezi şi: Metoda japoneză „5 minute pe zi‟ cu care poți slăbi în mod natural

Pentru o eficienţă mai mare, este esențial să menții abdomenul ferm pe tot parcursul exercițiului, încercând să nu tragi prea mult mușchii cervicali, astfel încât aceștia să nu sufere o întindere.

Sfat

Repetă ambele tipuri de exerciţii trei seturi a câte 15 repetări fiecare.

FOTO: Shutterstock